Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι από τις 10 το πρωί τοπική ώρα έως και τις 4 το απόγευμα θα διασφαλίσει δύο εναλλακτικές διόδους για τους κατοίκους της Γάζας που επιθυμούν να μετακινηθούν από το βόρειο προς το νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Το τελεσίγραφο που είχε ορίσει ο ισραηλινός στρατός με χθεσινή του ανακοίνωση για την εκκένωση του βορείου τμήματος της Γάζας εξέπνευσε σήμερα στις 7 το πρωί τοπική ώρα (και ώρα Κύπρου). Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρονται να άσκησαν πιέσεις προς την ισραηλινή κυβέρνηση να μην αποφασίσει την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα προτού διασφαλισθούν τρόποι ασφαλούς διόδου των αμάχων από το βόρειο τμήμα του θύλακα προς νοτιότερα και πέραν της θέση «Ουάντι Γάζα», που αποτελεί κοίτη χειμάρρου που διαχωρίζει την Λωρίδα της Γάζας στα δύο. Οι πληροφορίες περί αμερικανικών πολιτικών πιέσεων μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News τρεις ώρες προτού εκπνεύσει το ισραηλινό τελεσίγραφο.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε το κτήριο που στεγάζει το επιτελείο αεροπορικών επιχειρήσεων της Χαμάς. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκε ο επικεφαλής του επιτελείου, Μαράντ Αμπού Μαράντ.

Τριμελής ομάδα ενόπλων που προσπαθούσε να εισέλθει στο ισραηλινό έδαφος από τον νότιο Λίβανο, σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά. Ισραηλινά μέσα αναφέρουν ότι πρόκειται για Παλαιστινίους που δρουν στον Νότιο Λίβανο και εκπαιδεύονται από την Χεζμπολάχ. Οι πληροφορίες περί της ταυτότητας των ενόπλων δεν επιβεβαιώνεται από λιβανικές ή παλαιστινιακές πηγές.