Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Υπερηφάνεια, εκφράζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ανάρτηση στο X, για την συνεργασία με τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία για εντατικοποίηση της ροής της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Στην ανάρτησή του το βράδυ της Τετάρτης, το ΥΠΕΞ αναφέρει ότι "είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, και βασικούς εταίρους στο Αμάλθεια, για την κλιμάκωση της ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας", σύμφωνα με το ψήφισμα 2720 του ΟΗΕ, για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέσω της πρώτης αποστολής στην προβλήτα JLOTS ανοικτά της Γάζας.

Σημείωσε ότι πρόκειται για "ένα εύστοχο παράδειγμα κοινής υπηρεσίας που διευκολύνεται από τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο της Κύπρου με στόχο την παροχή πρόσθετης βοήθειας".

Εξάλλου, σε ανάρτησή της στο Χ η Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει ότι σήμερα στις 07:40 (ώρα Γάζας και Κύπρου), το προσωπικό της που υποστηρίζει την ανθρωπιστική αποστολή για την παράδοση πρόσθετης ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους αμάχους που έχουν ανάγκη, στερέωσε μια προσωρινή προβλήτα στην παραλία της Γάζας.

Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, ανέφερε, κανένας Αμερικανός στρατιώτης δεν εισήλθε στη Γάζα. Φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να αρχίσουν να κινούνται στην ξηρά τις επόμενες ημέρες. Τα Ηνωμένα Έθνη θα λάβουν τη βοήθεια και θα συντονίσουν τη διανομή της στη Γάζα, καταλήγει η ανάρτηση.