Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αρχηγείο Αστυνομίας

Θέμα ωρών είναι να κλείσει ακόμη ένα ανοικτό θέμα που έχει ενώπιον του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και το οποίο αφορά στην επόμενη ημέρα στα ανώτατα δώματα της ιεραρχίας στην αστυνομία.

Φαίνεται πως στον λόφο έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν πιθανώς και αύριο, αφού ο Πρόεδρος την Τετάρτη αναχωρεί για την Γρανάδα της Ισπανίας, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μαθαίνουμε ότι το θέμα ήταν σήμερα στην κορυφή της ατζέντας του πρωινού καφέ του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους στενούς συνεργάτες του.

 Όπως είχαμε μεταδώσει από την περασμένη Δευτέρα, ο Πρόεδρος έχει ήδη μελετήσει διεξοδικά την νέα έκθεση που ζήτησε και του απέστειλε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, με τις διευκρινήσεις πάνω στην πρώτη έκθεση που του είχε αποσταλεί για τα όσα έγιναν σε Χλώρακα και Λεμεσό.

Η ανάγνωση αυτής της έκθεσης ήταν και αυτή που, όπως έλεγε στον ΑΝΤ1 πρόσωπο που γνωρίζει καταστάσεις, καθόρισε και τις αποφάσεις της επόμενης μέρας.

Το επικρατέστερο όνομα

Το περασμένο Σάββατο αναφερθήκαμε σε τέσσερις τουλάχιστον επαφές που είχε ο Πρόεδρος για την ανώτατη θέση στην ηγεσία της Αστυνομία.

Πρόκειται για επαφές με γνωστό νομικό της Λευκωσίας, γνωστή νομικό, λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας, ένα δικαστή αλλά και νομικό με ανάμειξη στην πολιτική.

Τουλάχιστον τρία από αυτά τα πρόσωπα φαίνεται να ευχαρίστησαν τον πρόεδρο αλλά δεν αποδέχθηκαν την πρόταση, ενώ με το τέταρτο πρόσωπο φαίνεται να έγινε και δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία.

Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν επιλέξει πρόσωπο εκτός Αστυνομίας, το επικρατέστερο σενάριο φέρει τον νυν Υπαρχηγό Δημήτρη Δημητρίου να αναλαμβάνει την ηγεσία της δύναμης και πρόσωπο που σήμερα υπηρετεί σε νευραλγική υπηρεσία του κράτους να μετακινείται στη θέση του Υπαρχηγού.

Πάντως άξιο αναφοράς είναι πως τα τελευταία 24ώρα πρόσωπα που δεν είδαν η άκουσαν το όνομα τους να βρίσκεται στο κάδρο των όποιων αλλαγών και μετακινήσεων προσπάθησαν με διαρροές να αυτοπροταθούν για τα διάφορα σενάρια αλλαγών.

Και παρόλο που θεωρείται θέμα ωρών η όποια ανακοίνωση, εντούτοις είναι ανοιχτό και το σενάριο να μην υπάρξει αλλαγή, λόγω της δυστοκίας στον εντοπισμού ικανού για τη θέση ο οποίος να αποδεχθεί πρόταση διορισμού.

Το θέμα παραμένει ψηλά στην επικαιρότητα, χωρίς την όποια διάψευση από πλευράς προεδρικού ή και υπουργείου  δημοσίας τάξεως.

Αυτό επαναλήφθηκε και σήμερα, όταν η αρμόδια υπουργός αρκέστηκε όταν ρωτήθηκε για το θέμα, να παραπέμψει τους δημοσιογράφους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς καν να σηκώσει την όποια ασπίδα προστασίας στην παρούσα ηγεσία της Αστυνομίας, της οποίας η ίδια προΐσταται πολιτικά.

 

«Δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε σχέση με το θέμα του Αρχηγού της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του απόψε στους δημοσιογράφους, μετά από εκδήλωση στο Πολιτιστικό ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν θα παύσει τον Αρχηγό της Αστυνομίας, είπε ότι «όταν έχω κάτι να ανακοινώσω, θα το ανακοινώσω. Δεν κάνω δημόσια δηλώσεις χωρίς να έχω αποφασίσει κάτι. Όταν αποφασίσω κάτι να είστε σίγουροι ότι θα σας ενημερώσω»

Ερωτηθείς αν ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις, ο Πρόεδρος απάντησε καταφατικά.