Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σχολείο

Δύο με τρεις καταγγελίες για περιστατικά βίας μεταξύ μαθητών, φτάνουν κάθε μέρα ενώπιον της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, σήμερα υπήρξαν άλλα δύο περιστατικά΄, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα κοινωνικό φαινόμενο που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

«Όμως υπάρχει μια έξαρση και οφείλουμε να το παραδεχτούμε και να το πούμε δημόσια, και εμείς ως ενεργοί πολίτες και ειδικά ως γονείς πρέπει να αντιδράσουμε, δεν μπορούν τα παιδιά να λύνουν τις διαφορές τους ασκώντας βία», σημείωσε ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδοίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοϊζος Κωνσταντίνου.

Οι οργανωμένοι γονείς θα ζητήσουν συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να ενσκήψουν όλοι επί του θέματος και να βρουν λύσεις. 

«Εκείνο που θέλουμε είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες να εμπλακούν, θα ζητήσουμε Δευτέρα πρωί πρωί έχουμε έτοιμη την επιστολή προς την υπουργό, να συγκληθεί αυτή η συνάντηση να μπουν κάτω οι μηχανισμοί για να δούμε πως θα λειτουργήσουμε», επισήμανε ο κ. Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τον Κύριο Κωνσταντίνου οι γονείς των δύο μαθητών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό έξω από γυμνάσιο προ τριών ημερών, συναντήθηκαν χθες στην παρουσία του κοινοτάρχη της περιοχής, έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν να ενώσουν δυνάμεις ώστε να στηρίξουν και να βοηθήσουν τα παιδιά τους.