Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θγ

Ντροπή και έντονο προβληματισμό προκαλεί το νέο περιστατικό βίας έξω από σχολική μονάδα. Μαθητής επιτέθηκε σε δεκατριάχρονο συμμαθητή του, μπροστά στα μάτια άλλων παιδιών, τα οποία κινηματογραφούσαν το συμβάν. Προέτρεπαν, μάλιστα, τον φίλο τους να δείρει τον δεκατριάχρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα. Ο πατέρας του θύματος, ο οποίος κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία, ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως την επόμενη ημέρα δέχτηκε επίθεση και ο δεύτερος γιος του, μικρότερος σε ηλικία.

Απανωτά σοκ προκαλούν στην κοινή γνώμη τα νέα περιστατικά βίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και στα οποία εμπλέκονται μαθητές.

Πατέρας κατήγγειλε στην αστυνομία ότι σε διάστημα είκοσι-τεσσάρων ωρών τα δύο παιδιά του, το μεγαλύτερο εκ των οποίων δεκατριών ετών, δέχθηκαν βίαιες επιθέσεις από μαθητές του σχολείου στο οποίο φοιτούν.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που τράβηξαν άλλοι μαθητές, μάρτυρες στο συμβάν, και το οποίο ο ΑΝΤ1 μεταδίδει αλλοιωμένο και χωρίς ήχο για σκοπούς δεοντολογίας, ο 13χρονος, ενώ περπατούσε προς το σχολικό λεωφορείο το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σχολείο, δέχτηκε λεκτική και σωματική επίθεση.

Με φράσεις πρωτοφανούς ωμότητας και χλευάζοντας τον δεκατριάχρονο, μαθητές προέτρεπαν το φίλο τους να συνεχίσει να χτυπά τον δεκατριάχρονο.

Αυτός ανταποκρίθηκε, κτύπησε βίαια τον συμμαθητή του και τον έριξε στο έδαφος.

«Πήγαμε στο νοσοκομείο, στο γιατρό εξέτασε, πήγαμε στην αστυνομία εδώσαμε καταθέσεις είπαμε επήε πάσα κακό. Εχτές ξανά εδέραντον, ξανά πήγαμε γιατρό τούντη φορά δύο τα παιθκιά μου εδέραν, είπε ο πατέρας του 13χρονου».

«Ο πατέρας μαζί με το παιδί επισκέφθηκε τον τοπικό αστυνομικό σταθμό έχει υποβάλει καταγγελίες, έχει ληφθεί ήδη κατάθεση από τον 13χρονο, επισκέφθηκε και το νοσοκομείο της περιοχής και έχουμε ενώπιον μας τα τραύματα που φέρει το παιδί», είπε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Σύμφωνα με τον κύριο Αντωνίου λόγω της καταγγελίας προς την αστυνομία, τα παιδιά του έγιναν σήμερα δέκτες νέων απειλών ακόμα και κατά της ζωής τους.

«Σήμερα το πρωί μετά από πληροφορία ότι τα παιδιά αυτά δέχονται κάποιο bullying, πήγαμε στο σχολείο, αξιωματικός μαζί με δεύτερο μέλος μας συνομίλησε με την διεύθυνση του σχολείου και σε συνεργασία της αστυνομίας με την διεύθυνση του σχολείου ενδεχομένως να ληφθούν κάποια μέτρα», είπε ο κ. Ανδρέου.

Πηγή από το Υπουργείο Παιδείας ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι επειδή το περιστατικό συνέβη εκτός σχολικής μονάδας τυγχάνει χειρισμού από την αστυνομία.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει τη λήψη παιδαγωγικών μέτρων.