Τηλεόραση Ραδιόφωνο
rt

Τη Χαρίτα Μάντολες, τη γυναίκα που αποτελεί σύμβολο της Κύπρου,  επισκέφθηκε στην οικία της, στη Λεμεσό, η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων Άννα Αριστοτέλους.

Ανακοίνωση της Προεδρίας, που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, αναφέρει ότι η κ. Μάντολες άνοιξε το σπίτι της και δέχθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση την κ. Αριστοτέλους, αναφέροντας ότι η επίσκεψη της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων αποτελεί για την ίδια επίσκεψη από την ίδια την Πολιτεία. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η κ. Μάντολες αναφέρθηκε στα τραγικά περιστατικά που βίωσε κατά την περίοδο της τουρκικής εισβολής. "Τραγικά γεγονότα, τα οποία την έχουν καταστήσει σύμβολο αγωνιστικότητας, αντοχής και επιμονής, στοιχεία που αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις νέες γενιές και πρότυπο για κάθε Κύπρια γυναίκα", αναφέρει η ανακοίνωση.

Η κ. Αριστοτέλους είπε ότι η επίσκεψή της αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στη γυναίκα, τη σύζυγο, τη μάνα, την κόρη, τη μάρτυρα ασύλληπτων τραγικών γεγονότων και της οδύνης της τουρκικής εισβολής.

"Όσα τραγικά βίωσε η Χαρίτα Μάντολες καθόρισαν για πάντα την πορεία της στη ζωή, στιγμάτισαν και τραυμάτισαν την ψυχή της, χαράχθηκαν στη μνήμη της στην ηλικία των 27 χρονών που ήταν τότε, κι ας πέρασαν 49 χρόνια", ανέφερε.

Η κ. Αριστοτέλους διαβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνεχίσει να στηρίζει και να βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών που αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια, όπως η κ. Μάντολες, η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί σύγχρονο παράδειγμα συνεχούς και ενεργού αγώνα για τη διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενού μας.