Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εργ

Συγκλονίζουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το διπλό θανατηφόρο δυστύχημα με θύματα τον 50χρονο αστυφύλακα Πέτρο Ελευθερίου, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών και έναν άνδρα από την Πολωνία, σαράντα-οκτώ χρόνων, κάτοικο Παραλιμνίου.

Όλα άρχισαν όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 48χρονος Πολωνός, ως συνοδηγός, ενεπλάκη σε μικροατύχημα με υλικές ζημιές σε κοντινό δρόμο του αυτοκινητοδρόμου στην Ορόκλινη.

Ενώ οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων ανέμεναν τους ασφαλιστικούς αντιπροσώπους, ο Πολωνός αποφάσισε να αποχωρήσει από το σημείο πεζός.

Αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί στον αυτοκινητόδρομο, οπόταν και έγινε αντιληπτός από διερχόμενους οδηγούς.

Λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ, πληροφορία που έφτασε στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης ανέφερε ότι πεζό πρόσωπο βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση από Αγία Νάπα προς Ριζοελιά.

«Ανταποκρίθηκαν τρία μέλη μας, δύο μοτοσικλετιστές του Ουλαμού Μοτοσικλετιστών του Αρχηγείου Αστυνομίας, που βρίσκονταν στην περιοχή και περίπολο με ένα μέλος της Αστυνομίας από τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν ένα άτομο να βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο και ο δρόμος ανακόπηκε, ώστε να μπορέσουν να το περιορίσουν. Φαίνεται ότι το πρόσωπο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, συμπεριφερόταν παράξενα», επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Στη θέα των αστυνομικών, ο πεζός φαίνεται να πήδηξε από το στηθαίο που βρίσκεται στο κέντρο του αυτοκινητόδρομου και πήγε στην αντίθετη πλευρά, όπου βρισκόταν ο άτυχος αστυφύλακας.

Στην προσπάθεια του να τον μεταφέρει με ασφάλεια εκτός του αυτοκινητόδρομου, όπου ήταν σταθμευμένο το περιπολικό, οι δύο έπεσαν στην άσφαλτο.

« Φαίνεται εκεί όχημα το οποίο διερχόταν στον αυτοκινητόδρομο, ένα όχημα τύπου SUV, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα, τόσο το μέλος της Αστυνομίας, όσο και το δεύτερο πρόσωπο. Φαίνεται ότι ο συνάδελφος έχασε τη ζωή του ακαριαία, ενώ το δεύτερο πρόσωπο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου μετά από λίγη ώρα απεβίωσε», σημείωσε ο κ. Ανδρέου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το αυτοκίνητο πέρασε κυριολεκτικά πάνω από τους δύο, ενώ ήταν πεσμένοι στην άσφαλτο. Η σκηνή αποκλείστηκε από τους μοτοσικλετιστές αστυνομικούς, οι οποίοι συγκλονίστηκαν στη θέα του συναδέλφους τους να χάνει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. Ανακόπηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο, ώστε να διενεργηθούν εξετάσεις, ενώ στη σκηνή μετέβη άμεσα ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος ενημερώθηκε για τις συνθήκες της τραγωδίας.

« Από έλεγχο νάρκοτεστ και άλκοτεστ που έγινε στον οδηγό φαίνεται ότι η ένδειξη ήταν αρνητική, έχει δώσει κατάθεση ο οδηγός του οχήματος», επισήμανε ο κ. Ανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός ανέφερε πως αντιλήφθηκε τους δύο πεσμένους στην άσφαλτο μόλις λίγα μέτρα πριν από την πρόσκρουση, και δεν είχε χρόνο να αντιδράσει. Το αυτοκίνητό του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει υποστεί ζημιές στο μπροστινό μέρος, γεγονός που επιβεβαιώνει πως τα θύματα ήταν πεσμένα στην άσφαλτο την ώρα της τραγωδίας.

Τον πεζό φαίνεται να αναγνώρισε ο οδηγός του αυτοκίνητό στο οποίο επέβαινε όταν έγινε το μικροατύχημα, πριν από τη μοιραία εμφάνισή του στον αυτοκινητόδρομο.

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, πρόκειται για άνδρα από την Πολωνία, 48 χρόνων, ο οποίος φαίνεται πως διέμενε μόνιμα στο Παραλίμνι.