Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γτφ

Σε βαρύ πένθος βύθισε την οικογένεια της Αστυνομίας Κύπρου ο θάνατος του Πέτρου Ελευθερίου, μέλους της Αστυνομίας, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος χθες βράδυ.

Η Ηγεσία και τα μέλη της Αστυνομίας τιμούν τη μνήμη του και εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του. Η στήριξη προς αυτούς, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές, είναι δεδομένη.

Ο Πέτρος Ελευθερίου, εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας Κύπρου στις 2 Οκτωβρίου, 1998. Υπηρέτησε σε διάφορα πόστα της Αστυνομίας με τελευταίο τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης.

Η Αστυνομία έχει κηρύξει τριήμερο πένθος, οι σημαίες της Αστυνομίας θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλους τους Αστυνομικούς Σταθμούς ενώ τα έξοδα της κηδείας θα καλυφθούν από το Ταμείο Ευημερίας της Αστυνομίας.

Η ανακοίνωση από τον Κλάδος Αστυνομικού Σώματος Ισότητα

Ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του συναδέλφου μας, Αστ. 2696 Πέτρου Ελευθέριου, που έχασε σήμερα τη ζωή του κατα την επιτέλεση του καθήκοντος του. Μακάρι να είναι ο τελευταίος Αστυνομικος που χάνει τη ζωή του εν ώρα εργασίας.Αιωνία του η μνήμη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Βαθύτατη θλίψη εκφράζει ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ

«Με μεγάλη λύπη ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της ΑΣΔΥΚ (ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ), πληροφορήθηκε για τον θάνατο του συναδέλφου Πέτρου Ελευθερίου ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα εν ώρα καθήκοντος. Ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ θα ήθελε να εκφράσει την βαθύτατη λύπη του για τον χαμό του συναδέλφου καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια, συγγενείς και φίλους του.

Δυστυχώς η ευσυνειδησία του Πέτρου στο καθήκον, επέφερε τον θάνατο του. Ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ παρόλο το τραγικό συμβάν, δεν μπορεί να μην επαναφέρει το πάγιο αίτημα του Κλάδου, για Ασφαλιστική Κάλυψη των μελών της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής από τον Εργοδότη τους, δηλαδή το Κράτος. Είναι αδιανόητο, τα Σώματα Ασφαλείας που συχνά κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους, βρίσκονται αντιμέτωπα με δύσκολες συνθήκες, να μην καλύπτονται από Ασφαλιστική Κάλυψη για τραυματισμό ή και θάνατο.

Είναι καιρός το Υπουργείο Δικαιοσύνης, να εξετάσει αυτή την ανάγκη που υφίσταται και να προχωρήσει σε Σχέδιο Ασφαλιστικής Κάλυψης, που θα παρέχει την απαραίτητη στήριξη στα μέλη της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και στις οικογένειές τους.

Αιωνία η μνήμη σου Αστυφύλακα Πέτρο Ελευθερίου».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το τραγικό συμβάν

Σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε στις 7:40 μ.μ. σήμερα έχασε τη ζωή του ο Αστυφύλακας Πέτρος Ελευθερίου, του Αστυνομικού Σταθμού Βοροκλινης, καθώς επίσης και δεύτερο πρόσωπο, του οποίου τα στοιχεία ακόμη παραμένουν άγνωστα. 

Συγκεκριμένα μετά από πληροφορία για πρόσωπο το οποίο κινείτο πεζό στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Ναπας -  Ριζοελιας, μετέβησαν στο σημείο μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Βοροκλινης του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών. 

Οταν το εν λόγω πρόσωπο εντοπίστηκε στον αυτοκινητόδρομο, ο αστυφύλακας Πέτρος Ελευθεριου στάθμευσε το περιπολικό στη λωρίδα ασφαλείας και στην προσπάθειά του να το απομακρύνει εκτός του δρόμου, κάτω από συνθήκες οι οποίες διερευνώνται και οι δύο παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα με οδηγό 45χρονο. 

Και τα δυο πρόσωπα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου υπέκυψαν στα τραύματά τους. 

Τα αιτία διερευνώνται από την Τροχαία Αρχηγείου και Λάρνακας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών.

Η δημοσίευση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης