Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κι

Η Άρσεναλ έκανε επίδειξη δύναμης με αντίπαλο την Αϊντχόφεν και με το 4-0 στο "Έμιρεϊτς" για την πρεμιέρα του 1ου ομίλου στο Champions League πήρε από νωρίς κεφάλι στη βαθμολογία κι έδειξε τις διαθέσεις της.

Οι "κανονιέρηδες" υποδέχθηκαν τους πρωτοπόρους της Eredivisie, όμως η απόσταση των δύο συλλόγων ήταν αρκετά μεγάλη. Οι Ολλανδοί πάσχιζαν για να βγάλουν μία τελική που θα έχει απειλή και οι Άγγλοι κατάφερναν να αξιοποιήσουν σχεδόν με κάθε επίθεση τα κενά που άφηνε στα μετόπισθεν η Αϊντχόφεν.

Μόλις στο 8' ο Μπουκαγιό Σακά άνοιξε το σκορ έπειτα από ριμπάουντ σε σουτ του Μάρτιν Έντεγκαρντ και στο 20' ο εξαιρετικός Λεάντρο Τροσάρ έγραψε το 2-0 σε μία κόντρα. Ο Βέλγος βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση και στο 38' έδωσε την ασίστ στον Γκαμπριέλ Ζεζούς για το 3-0, με τους τρεις παίκτες της επίθεσης των Λονδρέζων να χρίζονται σκόρερ.

Το σκορ του 1ου μέρους ήταν αρκετό για να προϊδεάσει για τον τελικό νικητή. Η Άρσεναλ ανέλαβε την κυκλοφορία της μπάλας και με αυτόν τον τρόπο αισθανόταν ακόμα πιο ασφαλής, αφού οι Ολλανδοί πλέον δεν μπορούσαν να πλησιάσουν την εστία του Νταβίδ Ράγια, που προτιμήθηκε από τον Άαρον Ράμσντεϊλ.

Ο ρυθμός έπεσε, η βροχή δυνάμωνε κι ο Μικέλ Αρτέτα άρχισε να κάνει διαχείριση και άλλαξε ορισμένους παίκτες. Ο Πέτερ Μπος κινήθηκε αργότερα και ο Μάρτιν Έντεγκαρντ τον τιμώρησε με το τέταρτο γκολ των γηπεδούχων με σουτ εκτός περιοχής στο 70'.