Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τηλεργασία

Στην ολομέλεια της βουλής το συντομότερο δυνατό προτίθεται να οδηγήσει η Επιτροπή Εργασίας, το νομοσχέδιο για ρύθμιση της τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της επιτροπής, Ανδρέα Καυκαλιά, μετά το πέρας της συνεδρίας το νέο στοιχείο που έχει προκύψει στην συζήτηση, είναι το τι θα γίνεται σε σχέση με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, προσθέτοντας  ότι υπάρχει ανοικτό το ζήτημα  η εκτελεστική εξουσία να προχωρήσει με εισήγηση, για να υπάρξει κάλυψη του  ευρύτερου δημόσιου τομέα στο νομοσχέδιο που έχει ενώπιον της η επιτροπή, αυτό ωστόσο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι  την επόμενη εβδομάδα.

Τόνισε, επίσης,  ότι έχει εκ νέου διαπιστωθεί και επιβεβαιωθεί το κενό που υπάρχει στο νομοσχέδιο για την κάλυψη του δημόσιου τομέα, ως επίσης και το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη συνομολογηθεί η ευρωπαϊκή οδηγία που να ρυθμίζει την τηλεργασία.

Ο πρόεδρος της επιτροπής κληθείς να σχολιάσει αν έχει τεθεί κάποιου είδους χρονοδιάγραμμα για το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την τηλεργασία και στο δημόσιο τομέα, σημείωσε ότι η τηλεργασία στον δημόσιο τομέα είναι ένα από τα προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις της Δημοκρατίας σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο οποίο πρέπει να προσαρμοστεί μέχρι το τέλος του 2024.

Υπενθύμισε, παράλληλα πως με απόφαση του το Υπουργικό Συμβούλιο, στην 30 Αυγούστου καθορίζει το πλαίσιο για το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση για να καλύψει και τον δημόσιο τομέα.