Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χαρκοβο

Ο πιο παρατεταμένος συναγερμός για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο Χάρκοβο αφότου ξέσπασε ο πόλεμος ανακοινώθηκε νωρίς σήμερα από Ουκρανούς αξιωματούχους πως αίρεται, έπειτα από πλήγματα drones. Ο συναγερμός διήρκεσε για 16½ ώρες.

Ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ ανέφερε πως τουλάχιστον πέντε ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα μιας κατεύθυνσης έπληξαν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Ο δήμαρχος Ιχόρ Τερέχοφ σημείωσε πως επλήγη η συνοικία Οσνοβιάνσκι, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής, δεν γίνεται λόγος για θύματα.

Το ουκρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Suspilne μετέδωσε πως ο συναγερμός διήρκεσε για 16½ ώρες — με άλλα λόγια ήταν ο πιο πολύωρος αφότου εισέβαλε ο ρωσικός στρατός στην ουκρανική επικράτεια, στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2022.

Το Χάρκοβο υφίσταται αλλεπάλληλες επιδρομές τις τελευταίες εβδομάδες.

Ρωσικά στρατεύματα διεξάγουν επιχειρήσεις σε βόρεια τμήματα της ομώνυμης περιφέρειας από την περασμένη εβδομάδα, όπου η Μόσχα λέει πως καταλήφθηκαν αρκετές κοινότητες, και μαίνονται μάχες σε σειρά χωριών κοντά στα σύνορα των δυο κρατών.