Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαθησιακες δυσκολις ειδικη εκπαιδευση

Μπορεί σήμερα να κτύπησε το κουδούνι για τη Δημοτική Εκπαίδευση ωστόσο δυστυχώς δεν κτύπησε για όλα τα παιδιά.

Παιδάκια της Ειδικής Εκπαίδευσης σε σχολείο αναγκαστικά έμειναν στα σπίτια τους διότι η δασκάλα που είχαν την περασμένη χρονιά  μετατέθηκε. Στα παιδάκια  έφεραν άλλη δασκάλα ωστόσο τα παιδιά για να μπορέσουν να παρακαθίσουν με άλλη δασκάλα θα πρέπει να τύχουν προετοιμασίας από παιδοψυχολόγο, κάτι που δεν έγινε σε αυτή την  περίπτωση.

Για το γεγονός μίλησε φιλοξενούμενη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ένας εκ των γονέων η κυρία Μάρθα Αντωνίου και εξήγησε τι ακριβώς συνέβη σε αυτή την περίπτωση.

Όπως είπε, «τον Ιούνιο πριν κλείσουν τα σχολεία είχαμε ενημερωθεί ότι θα φύγει η δασκάλα από την ειδική μονάδα, εμείς τους είχαμε πει ότι δεν θέλουμε να φύγει η δασκάλα των παιδιών γιατί είναι ένα σημαντικό κομμάτι η δασκάλα για αυτά τα μωρά. Μας είπαν ότι πρέπει να μαζέψουμε υπογραφές από τους γονείς των παιδιών και να στείλουμε επιστολή εξηγώντας τους λόγους, πράγμα που πράξαμε, μας υποσχέθηκαν ότι θα μας φέρουν τη δασκάλα μας πίσω. Σήμερα 11 Σεπτεμβρίου πρώτη μέρα για το σχολείο και δυστυχώς τα μωρά μας δεν πήγαν σχολείο γιατί μας έφεραν άλλη δασκάλα.»

Ο ΑΝΤ1 επικοινώνησε με το Υπουργείο και μας αναφέρθηκε ότι το θέμα χειρίζεται η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας σε συνεννόηση με το Υπουργείο για διευθέτηση.

Η κυρία Αντωνίου κάλεσε τους αρμόδιους όπως διευθετήσουν άμεσα το ζήτημα ενώ τόνισε ότι «πρέπει να καταλάβουν ότι τούτα τα μωρά έχουν μια ιδιαιτερότητα, και θέλουν σταθερότητα στη ζωή τους».