Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Με παιδικές φωνές γεμίζουν από σήμερα τα σχολεία της Δημοτικής Εκπαίδευσης, με τα πρωτάκια να ανέρχονται φέτος γύρω στις 9.323.

Στη Δημοτική Εκπαίδευση, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, θα λειτουργήσουν 612 σχολεία, εκ των οποίων 329 Δημοτικά, 274 Νηπιαγωγεία και 9 Ειδικά Σχολεία.

Ο αριθμός των εκπαιδευτικών ανέρχεται σε 7.078, εκ των οποίων 4.948 στα Δημοτικά, 973 στα Νηπιαγωγεία και 1.157 ειδικοί εκπαιδευτικοί στα δημοτικά σχολεία, στα

πρωτη μερα δημοτικο 2

νηπιαγωγεία και στα ειδικά σχολεία.

Ο αριθμός των μαθητών και μαθητριών ανέρχεται σε 64.748, εκ των 51.371 στα δημοτικά, 12.853 στα νηπιαγωγεία και 524 στα ειδικά σχολεία.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, στην Α΄ Δημοτικού θα φοιτήσουν φέτος 9.323 μαθητές και μαθήτριες, ενώ πέρσι ήταν 9.068.

πρωτη μερα δημοτικο 3

Μειωμένα τα προβλήματα της πρώτης μέρας είπε η ΥΠΑΝ Αθηνά Μιχαηλίδου

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας είναι δίπλα στα Σχολεία ώστε τα παιδιά να έχουν την καλύτερη εκπαίδευση, δήλωσε σήμερα η αρμόδια  Υπουργός Αθηνά Μιχαηλίδου, ύστερα από επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί στο Α Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.

Όπως ανέφερε η Υπουργός, «σήμερα είναι η πρώτη μέρα που υποδεχόμαστε τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.  Ήρθα εδώ για να δω τα παιδιά στο διάλειμμα, στην τάξη τους, να μιλήσω με τους εκπαιδευτικούς, τους υπεύθυνους και τη Διεύθυνση του σχολείου».

Πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να ευχηθούμε στα παιδιά μια καλή και δημιουργική χρονιά, στην οποία θα μπορέσουν να δουλέψουν με τους εκπαιδευτικούς έτσι ώστε να αναπτύξουν εκείνες τις ικανότητες και τις δεξιότητες για τις οποίες μιλάμε όλοι, για να μπορέσουμε φέτος να κάνουμε ένα βήμα προς το σύγχρονο σχολείο».

αθηνα μιχαηλιδου

Εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι είδε «ένα σχολείο με τις υποδομές να είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι, να βλέπω το προσωπικό να νοιάζεται, να είναι κοντά στα παιδιά, η Διεύθυνση του Σχολείου έχει την έγνοια του σχολείου και τον προγραμματισμό της. Εμείς ως Υπουργείο είμαστε δίπλα τους έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν την καλύτερη εκπαίδευση».

Σε ερώτηση κατά πόσον σήμερα, πρώτη μέρα στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία, προέκυψαν κάποια προβλήματα, η Υπουργός απάντησε πως «τα προβλήματα είναι ελάχιστα και είμαστε ήδη επί ποδός για να τα επιλύσουμε.  Σημαντικά προβλήματα δεν είχαμε, γιατί είχε γίνει καλή προεργασία από τους συνεργάτες μου, έχουμε φροντίσει ώστε τα προγράμματα να είναι έτοιμα για υλοποίηση, τα βιβλία να είναι έτοιμα για χρήση».

Πρόσθεσε ότι «οι υποδομές όσον το δυνατόν να είναι σε ελεγχόμενη κατάσταση. Περνάω και το μήνυμα συχνά ότι τα να έχουμε εργοτάξια στα σχολεία δεν είναι αρνητικό, αντίθετα δίνουμε το μήνυμα ότι συνεχώς νοιαζόμαστε για να έχουμε καλύτερες υποδομές στα σχολεία μας».

πρωτη μερα δημοτικο

Ερωτηθείσα για το θέμα της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής, η κα. Μιχαηλίδου απάντησε πως «έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις, χτίζουμε μια νέα τεχνική σχολή η οποία θα επιλύσει αρκετά προβλήματα και ταυτόχρονα προγραμματίζουμε και την ανέγερση νέου Γυμνασίου στη Λάρνακα, το οποίο θα αποφορτώσει αρκετά την κατάσταση. Εκεί και όπου βλέπουμε και υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού στη Λάρνακα, κυρίως στη Μέση Εκπαίδευση αλλά και στη Δημοτική, δουλεύουμε εντατικά με τις Διευθύνσεις ώστε να στηρίξουμε τα σχολεία αυτά ποικιλοτρόπως με την αλλαγή των περιφερειών, με πολλά άλλα παιδαγωγικά μέσα, έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται το μάθημα καλύτερα». 

Οσον αφορά το χώρο ανέγερσης της νέας Τεχνικής Σχολής η Υπουργός Παιδείας είπε ότι «αυτή χτίζεται κοντά στον κυκλικό κόμβο της Ριζοελιάς».