Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Δέσποινα Ρούσου

«Άδικη, ανάλγητη, αψυχολόγητη και καταδικαστέα» θεωρεί το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Κύπρου τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνει η δημοσιογράφος του ΡΙΚ Δέσποινα Ρούσου από τη Διεύθυνση του Ιδρύματος.

Ανακοίνωση της ΕΣΚ αναφέρει ότι η συνάδελφος και μέλος της ΕΣΚ, παρά το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, διακρίνεται για την εργατικότητα και την αφοσίωση της στο δημοσιογραφικό λειτούργημα. Εκτελεί, εδώ και δεκαετίες, τα καθήκοντα της με ζήλο, αρτιότητα, επαγγελματισμό, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, προστίθεται.

«Η προσπάθεια υποβάθμισής της με αφαίρεση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων, χωρίς καν να προηγηθεί διάλογος μαζί της, είναι παντελώς αδικαιολόγητη. Την ίδια ώρα, αυτή η διαχείριση παραπέμπει σε νοοτροπία διακρίσεων λόγω προβλημάτων υγείας. Το τελευταίο είναι ανήκουστο και εξοργιστικό» αναφέρεται.

Ως απότοκο της πιο πάνω μεταχείρισης, σημειώνεται, η υγεία της δημοσιογράφου Δέσποινας Ρούσου έχει επιδεινωθεί και τις τελευταίες μέρες νοσηλεύεται.

Το ΔΣ της ΕΣΚ δηλώνει ότι συμμερίζεται πλήρως τα όσα αναφέρονται σε σχετική επιστολή της Επιτρόπου Διοικήσεως Μαρίας Στυλιανού Λοττίδη, η οποία κάνει λόγο για «απαξιωτική και εξευτελιστική συμπεριφορά» σε βάρος της συναδέλφου.

Η ΕΣΚ καλεί τη Διεύθυνση αλλά και τη Διοίκηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να ανακαλέσουν τις αρχικές αποφάσεις τους για τα καθήκοντα της Δέσποινας Ρούσου και να την αποκαταστήσουν πλήρως. Παραδείγματα όπως αυτό της συναδέλφου πρέπει να επιβραβεύονται και όχι να τιμωρούνται, καταλήγει η ανακοίνωση.