Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Με αστυνομοκρατούμενη πόλη μοιάζει η Λευκωσία. Δρακόντεια είναι τα μέτρα που έχουν λάβει οι δυνάμεις ασφαλείας, για την περιφρούρηση του προεδρικού μεγάρου και άλλων περιοχών, στην πρωτεύουσα, παρόλο που έχουν αποδώσει καρπούς οι παρασκηνιακές παρεμβάσεις της αστυνομίας, και έχει ακυρωθεί η νέα συγκέντρωση που είχε εξαγγελθεί για απόψε, με σύνθημα για «μαζικές απελάσεις μεταναστών». 

Τα μέτρα περιφρούρησης καλύπτουν και το κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς και άλλα σημεία στη Λευκωσία που ίσως να επέλεγαν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης, για να προχωρήσουν με τα σχέδιά τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύλληψη τριών προσώπων προχώρησαν οι αρχές, αφού μετά από έλεγχο του οχήματος τους εντοπίστηκαν κουκούλες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο ΤΑΕ Λευκωσίας για ταυτοποίηση.

Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος πάνω από 200 μέλη της αστυνομίας, ενώ στο αρχηγείο βρίσκεται και ο Αρχηγός της Αστυνομίας ο οποίος, παρακολουθεί και επιβλέπει την κατάσταση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου μια ώρα οι Αρχές ερεύνησαν κάποιες περιοχές, ιδιαίτερα στην παλιά Λευκωσία.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Αντρέου, ανέφερε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για κάθε ενδεχόμενο, αν και υπήρξαν ανακοινώσεις για ακύρωση της εκδήλωσης διαμαρτυρίας προς το Προεδρικό.

Επίσης, ο Αρχηγός ανέφερε στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Νομικών, ότι η Αστυνομία προετοιμάζεται για την εκδήλωση που είχε εξαγγελθεί έξω από το Προεδρικό για το απόγευμα, παρά τις ανακοινώσεις για ακύρωσή της.

1
1
1
1