Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Επιλέχθηκε η νέα αποστολή που θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη, που συμβάλλει στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με ανάρτηση του εκπρόσωπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή, η αποστολή αναχωρεί αύριο στις 13:00 από το αεροδρόμιο Λάρνακας για Θεσσαλονίκη, ενώ η αρχική αποστολή επιστρέφει αύριο με πτήση,  η οποία αναχωρεί από Αθήνα στις 17:45.

Η αποστολή είναι 28μελής και αποτελείται από 12 μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 12 μέλη της Πολιτικής Άμυνας και 4 μέλη της ομάδα Αντιμετώπισης Ειδικών Καταστάσεων HART της Διεύθυνσης Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Η υφιστάμενη αποστολή που συμβάλλει στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, επιχειρεί σήμερα σε ενεργό μέτωπο παρά την κοινότητα Γιαννούλη, δυτικά της πόλης Σουφλί, περιοχή του δάσους Δαδιάς στον Έβρο.

Με βάση ανάρτηση που έκανε νωρίτερα ο κ. Κεττής, στην περιοχή των επιχειρήσεων της κυπριακής αποστολής υπάρχουν εκεί ενεργά μέτωπα και αντιμετωπίζονται συχνές και μεγάλες αναζωπυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδικασίες αντικατάστασης της αποστολής γίνονται μετά από νέο αίτημα της Ελλάδας μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού rescEU για παράταση της παραμονής και υποστήριξη από την κυπριακή αποστολή.