Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγιά Έβρος

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά στον Έβρο, η οποία μαίνεται για 13 ημέρες, ενώ οι εκκενώσεις περιοχών δεν σταμάτησαν να πραγματοποιούνται μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, με το 112 να ηχεί ακόμα και μετά τη δύση του ήλιου.

Λίγο μετά τις 22Q00 το βράδυ στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους του Σουφλιού να παραμείνουν σε ετοιμότητα εκκένωσης. «Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε.

Το μέτωπο φαίνεται να κινείται από χτες το μεσημέρι προς τα χωριά Γιαννούλη και Σιδηρώ, με τους ανέμους να αλλάζουν συνεχώς φορά, δυσχεραίνοντας το έργο της Πυροσβεστικής.

Νωρίτερα, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του απομακρύνθηκαν προς Σουφλί, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει το Σιδηρώ, όπου επίσης στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση, αλλά ορισμένοι κάτοικοι παρέμειναν εκεί να παρακολουθήσουν την πορεία της φωτιάς, δημιουργώντας παράλληλα αντιπηρικές ζώνες.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Το μεσημέρι της Τετάρτης έλαβαν χώρα μεγάλες αναζωπυρώσεις, οι οποίες πήραν έκταση εξαιτίας των εντάσεων των ανέμων. Η φωτιά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρισκόταν λίγα μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού, το οποίο έχει εκκενωθεί προληπτικά από τους λίγους κατοίκους του την Τρίτη το απόγευμα μετά από μήνυμα του 112.

Λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι, ενώ στις 14:30 το μεσημέρι εστάλη ακόμη ένα μήνυμα για εκκένωση. Αυτή τη φορά στην Περιοχή Γιαννούλη, να εκκενώσει προς Σουφλί.

Λίγα λεπτά αργότερα, το 112 απέστειλε νέο μήνυμα για εκκένωση, αυτήν τη φορά στους κατοίκους της περιοχής Σιδηρώ. «Εάν βρίσκεστε στο Σιδηρώ απομακρυνθείτε προς Μέγα Δέρειο», αναφέρει το μήνυμα.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη, όμως δεν έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Η Κοτρωνιά έχει ελάχιστους μόνιμους κατοίκους που έχουν απομακρυνθεί, ενώ παρέμειναν εθελοντές από τα γύρω χωριά και ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις με συνδρομή και από το παρακείμενο στρατόπεδο.

Πηγή: Cnn.gr