Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οαυ

Από τα γραφεία του ΟΑΥ περνάνε σήμερα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, υπογράφοντας τα νέα τους συμβόλαια για παραμονή στο ΓεΣΥ. Ομοίως και ο ΟΚΥπΥ, παρά το μίνι-θρίλερ που εκτυλισσόταν τις τελευταία 24ωρα. Αποκάλυψε διαβούλευση με τον ΟΚΥπΥ ο ΟΑΥ ενόψει με ορίζοντα την 31η Δεκεμβρίου.

Όπως δήλωσε στο «Μέρα Μεσημέρι» ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ, Άθως Τσινωντίδης, από το πρωί περνάνε από τα γραφεία του Οργανισμού τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και υπογράφουν τα συμβόλαια τους. Μέχρι το τέλος της ημέρας, θα ανανεώσουν όλα σχολίασε ο κ. Τσινωντίδης.

Αναφορικά με την ανανέωση του ΟΚΥπΥ, παραδέχθηκε ότι δικαιολογημένα υπάρχουν επιφυλάξεις εκ μέρους του Οργανισμού, ως εκ τούτου συμφωνήθηκε διαβούλευση για τις υπηρεσίες ειδικού περιεχόμενου. Στόχος όπως δήλωσε, να τύχουν επιπλέον στήριξης από τον ΟΑΥ, ενόψει της 6μηνης αυτόματης ανανέωσης σύμβασης, που θα γίνει την 1η Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, δήλωσε στο «Μέρα Μεσημέρι», ότι ο Οργανισμός υπέγραψε την ανανέωση με γνώμονα το καλό των ασθενών, αλλά και του ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια αποτελούν τη ραχοκοκαλία του ΓεΣΥ.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαριλάου, συμφωνήθηκε με τον ΟΑΥ να συσταθεί ομάδα εργασίας, με αποστολή «να επεξεργαστεί όλα αυτά τα δεδομένα για να καταλήξουμε στην αποζημίωση την οποία θα παίρνει ο Οργανισμός, για τις υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος που προσφέρονται σήμερα εντός του ΓεΣΥ».
Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 στη βάση της σημερινής συμφωνίας, ο ΟΚΥπΥ λαμβάνει ετησίως 222 εκ. ευρώ ενώ με τη νέα θα λαμβάνει 185 εκατομμύρια γεγονός που αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για την επίτευξη συμφωνίας.