Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Χλώρακα2.

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησε η Αστυνομία Πάφου το βράδυ της Τρίτης σε σχέση με τα προχθεσινά επεισόδια στην Χλώρακα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου, μετά την εξασφάλιση μαρτυρίας συνελήφθησαν ένας 29χρονος και ένας 34χρονος ενώ ήδη τελούν υπό οκταήμερη προσωποκράτηση άλλα 16 πρόσωπα προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 47χρονος Σύρος. 

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, ο 29χρονος φέρεται να ήταν μεταξύ των οχλαγωγούντων και εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα της οχλαγωγίας, κακόβουλης ζημιάς και κατοχής επιθετικών οργάνων.  

Ο 34χρονος συνελήφθη τόσο για συμμετοχή στην οχλαγωγία και για δημοσίευση ψευδών ειδήσεων σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, καθώς και ανάρτηση του που αφορούσε την πρόκληση ή διέγερση βιαιοπραγίας. 

Ο κ. Νικολάου σημείωσε πως η νύχτα στη Χλώρακα κύλησε ήρεμα χωρίς να σημειωθούν οποιαδήποτε επεισόδια. Πρόσθεσε ότι λειτούργησε Κέντρο Κρίσεως στην ΑΔΕ Πάφου και υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή της Χλώρακας που αποτελείτο από μέλη της ΑΔΕ, της ΜΜΑΔ, της Ομάδας Ζ, του Αρχηγείου Αστυνομίας, της ΑΔΕ Λεμεσού. 

Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας – Προέκυψαν πέντε συλλήψεις

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Αστυνομία, για αποτροπή νέων επεισοδίων, διενήργησαν κατά τη διάρκεια και της χθεσινής νύχτας περιπολίες και ελέγχους, στην περιοχή.

Συνολικά ανακόπηκαν για έλεγχο 150 οχήματα. Από τους ελέγχους συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα, για κατοχή ναρκωτικών ή επιθετικών οργάνων, ενώ καταγγέλθηκαν άλλοι τρεις οδηγοί, που εντοπίστηκαν θετικοί σε έλεγχο νάρκοτεστ.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

· 20χρονη για κατοχή μικρής ποσότητας ναρκωτικών,

· 23χρονη για κατοχή επιθετικών οργάνων (μαχαίρι και σιδερογροθιά),

· 21χρονος για κατοχή επιθετικού οργάνου (μαχαίρι),

· 23χρονος για κατοχή επιθετικών οργάνων (μαχαίρια και μεταλλική σωλήνα) και

· 25χρονος για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών (εκτοξευόμενο πυροτέχνημα)

Όλοι οι συλληφθέντες, πλην του 23χρονου, κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου. Ο 23χρονος συνεχίζει να τελεί υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Οι έλεγχοι και οι περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή θα συνεχιστούν.