Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πουρνάρα

Ποσότητες αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων που φαίνεται να μεταφέρθηκαν παράνομα από τις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πρόσφατα μετά από τον έλεγχο των προσωπικών αντικειμένων δύο κατοίκων του κέντρου φιλοξενίας Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά, κατά την είσοδο τους στο κέντρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Τμήμα Τελωνείων, το Τμήμα Τελωνείων, «τα δύο πρόσωπα συνελήφθηκαν για αυτόφωρο αδίκημα και αφού έγινε αποδεκτό αίτημα τους για εξώδικο συμβιβασμό της υπόθεσης με την καταβολή συνολικού ποσού €2.400 αφέθηκαν ελεύθεροι».

Συγκεκριμένα «άντρας και γυναίκα με καταγωγή από το Ιράν εμφανίστηκαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα και κατά τον έλεγχο των αποσκευών τους από τον φύλακα ασφαλείας εντοπίστηκαν καπνικά προϊόντα».

«Αμέσως κλήθηκαν λειτουργοί του τμήματος, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι στις αποσκευές τους περιέχονταν συνολικά 47 κούτες των 200 τσιγάρων και 500γρ. καπνού για στριφτό τσιγάρο, τα οποία δεν έφεραν την σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοαφορολόγητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.