Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Από την πρώτη Ιουλίου θα περιοριστούν τα ανεξέλεγκτα μπες – βγες των μεταναστών από και προς το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Οι κάτοικοι της Κοκκινοτριμιθιάς είναι σχεδόν καθημερινά μάρτυρες δυσάρεστων περιστατικών, λόγω του αυξημένου αριθμού μεταναστών που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας και περιφέρονται στην γύρω περιοχή

Σε παρέμβαση στο Μέρα Μεσημέρι ο κοινοτάρχης Κοκκινοτριμιθιάς τόνισε πως σιδερένια περίφραξη, θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί από την ημέρα δημιουργίας του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής.

«Έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί όλοι οι νόμοι που ψήφισε η Βουλή. Το κέντρο πρώτης υποδοχής να ήταν περιφραγμένο, να εμποδίζει τον κόσμο να αναμειγνύεται με τον τοπικό πληθυσμό για λόγους υγείας για να εξακριβώσουν επίσης ποιοι είναι αυτοί που είναι μέσα», επισήμανε ο Χριστάκης Μελετιέ.

Όπως ανέφερε οι μετανάστες που φθάνουν στην Κύπρο δια θαλάσσης ή μέσω κατεχομένων, θα πρέπει να υποβάλλονται πρώτα σε ιατρικές εξετάσεις, όπως προνοεί η νομοθεσία, και μετά να μεταφέρονται στο κέντρο φιλοξενίας.

«Λόγω του ότι ήταν χειμώνας και τώρα είναι καλοκαίρι τώρα άρχισαν να έρχονται αρκετές πληθυσμοί ,είναι 1200-1500 μέσα, έχουν αραιώσει προς την κοινότητα αν τους κλείσουν δεν έρχονται κάτω θα βελτιωθεί η κατάσταση τόσο και σε εμάς όσο και σε αυτούς», σημείωσε ο κ. Μελετιέ.

Εντούτοις, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα συρματοπλέγματα που έχουν τοποθετηθεί στην πράσινη γραμμή, και στα οποία υπάρχουν ακόμη ανοικτοί δίοδοι, από τους οποίους μπορούν να έρθουν μετανάστες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.