Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυπριακή αποστολή Αλεξανδρούπολη

Στην περιοχή «Τρεις Βρύσες» παρά την Κοινότητα Σουφλίου στον Έβρο επιχείρησε σήμερα η κυπριακή αποστολή, η οποία γύρω στη 13:00 το μεσημέρι αφίχθηκε αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για Εθνικούς δρυμούς με πολύ πυκνή βλάστηση και πολύ δύσβατες και απρόσιτες περιοχές, όπου σε συνεργασία με τις υπόλοιπες επίγειες δυνάμειες, η κυπριακή αποστολή ασφαλίζει και οριοθετεί τις περιοχές, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής

Ο κ. Κεττής, σε ανάρτηση του νωρίτερα στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα «Χ», δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «μεγάλο και επικίνδυνο ενεργό μέτωπο».

Παράλληλα προσθέτει ότι ο Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, μετά από επαφή του με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, βρίσκεται σε άμεση επαφή με την κυπριακή αποστολή για οποιαδήποτε υποστήριξη.

Μαζί τους είναι και η 1η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων, ενώ όταν δεν θα επιχειρεί η αποστολή, θα διαμένει στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

κυπριακή αποστολή Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς του Έβρου εντοπίζεται στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας στη Δαδιά. Στις επιχειρήσεις στον Έβρο συμμετέχουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, στη Δαδιά υπάρχει η ανησυχία μήπως η φωτιά περάσει σε κάποια νέα περιοχή, κοντά στο χωριό Κοτρωνιά, όπου υπάρχει δρυμός.

Τρέμουν την αλλαγή των ανέμων

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς δήλωσε στην ΕΡΤ ότι πλέον η πυρκαγιά είναι ενιαία.  Είναι μία «πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση», που έχει προκαλέσει ανείπωτη καταστροφή», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Δυστυχώς, βλέπουμε ότι το μέτωπο της Δαδιάς δεν μπορεί να περιοριστεί, να τεθεί υπό έλεγχο. Και αυτό προβληματίζει περισσότερο», είπε ο κ. Πέτροβιτς. «Χθες είχαμε συναγερμό στην Αύρα, τη Συκορράχη, την Αισύμη. Άλλαξαν οι άνεμοι και είχαμε απειλή, αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν μπορεί να περιοριστεί η φωτιά στη Δαδιά».

κυπριακή αποστολή Αλεξανδρούπολη