Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Το πρόβλημα των διακοπών ρεύματος στα κατεχόμενα έχει επιλυθεί προς το παρόν, όπως δήλωσε ο Χουσεϊν Πασά, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «αρχής Ηλεκτρισμού» (Kıb-Tek).

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Πασά δήλωσε ότι οι διακοπές ρεύματος οφείλονταν στην προσωρινή διακοπή της παροχής περίπου 40 μεγαβάτ από την ΑΗΚ, που άρχισε στις 16.00 χθες. Ανέφερε ότι ενημερώθηκαν ότι ο λόγος για την αναστολή παροχής ενέργειας ήταν «έλλειψη καυσίμων και δυσλειτουργίες».

Το πρωί της Πέμπτης, η ΑΗΚ άρχισε να παρέχει και πάλι 15 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα. Αλλά στο μεταξύ, στις 06.00 σήμερα, απενεργοποιήθηκε μια μονάδα στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό «Τεκνετζίκ» στην κατεχομένη Κερύνεια. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε πριν από λίγο. 

«Προς το παρόν δεν έχουμε έλλειμμα ενέργειας», ανέφερε ο κ. Πασά, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι ημερήσιες ανάγκες των κατεχομένων σε ηλεκτρική ενέργεια είναι 380 μεγαβάτ. Σήμερα παράγονται καθημερινά κατά μέσο όρο 225-230 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας. Το έλλειμα καλύπτεται από την ΑΗΚ. 

Ο κ. Πασά αναφέρθηκε επίσης, σε εργασίες αναβάθμισης στον σταθμό στην κατεχόμενη Κερύνεια με αποτέλεσμα την επόμενη περίοδο τα κατεχόμενα να έχουν επιπρόσθετα 17,5 μεγαβάτ στη διάθεσή τους.