Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Εικόνες και βίντεο που σοκάρουν καταγράφονται στη Χλώρακα και συγκεκριμένα στο «Άγιος Νικόλαος» (St Nicholas Elegant Residence) όπου φέρονται να διέμεναν περισσότεροι από 600 μετανάστες. Στο συγκεκριμένο συγκρότημα εφαρμόζεται η απαγόρευση χρήσης και κατοίκησης η οποία αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη τη Δευτέρα. 

Σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail η οποία αναδημοσεύει ρεπορτάζ της κυπριακής εφημερίδας Cyprus Mail, παρουσιάζονται μέσα από φωτογραφίες και βίντεο οι άθλιες συνθήκες όπου διέμεναν οι μετανάστες στο άλλοτε τριών αστέρων ξενοδοχιεακό συγκρότημα. 

Σε δηλώσεις τους, οι μετανάστες ανέφεραν πως δεν είχαν άλλη επιλογή αφού δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν ούτε το ρεύμα αλλά ούτε και το νερό.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα πολλαπλά σοβαρά επεισόδια που διαδραματίζονταν στην περιοχή, δόθηκε τη Δευτέρα οδηγία από τον Προέδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, όπως εκκενωθεί ο χώρος.

Η μεγάλη επιχείρηση στήθηκε χθες Τρίτη (22/08), ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, υπήρξε μαζική φυγή αλλοδαπών από το κτιριακό συγκρότημα, αφού καταγράφηκαν μόνο 81 άτομα εκ των οποίων τα 23 μεταφέρθηκαν οικειοθελώς στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοφίνου.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail:

γφρδ
κθ
ρε
ρυε

 

υτ

 

5υε
τ4

 

κθ
υτ
γφρδ
ρε
ρυε
τ4
5υε