Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κιη

Νέο βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες που δείχνει καρέ καρέ Τουρκοκύπριους να γρονθοκοπούν κυανόκρανους στην νεκρή ζώνη της Πύλας.

Όπως αναφέρεται από χρήστες που κοινοποίησαν το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το συγκεκριμένο βίντεο δείχνει πόσο σοβαρή ήταν η βία που ασκήθηκε κατά των μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη νεκρή ζώνη της Πύλας. Η ένταση της βίας κατά των Βρετανών –οι στρατιώτες των οποίων φαίνεται να έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος της επίθεσης– είναι και ο λόγος που προχώρησαν τόσο μακριά στην (εξαιρετικά ασυνήθιστη) καταδίκη της τουρκικής πλευράς.

Σε ανάρτηση Τουρκοκύπριου στο Twitter που συνοδεύει το νέο βίντεο αναφέρεται: "Το τουρκικό κατοχικό καθεστώς εργαλειοποιεί τους Τούρκους εποίκους ως όπλο! Η Τουρκία άλλαξε τη δημογραφία της Κύπρου, ένα έγκλημα πολέμου!"

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, διαδραματίστηκαν σοβαρά επεισόδια στην περιοχή όπου οι κυανόκρανοι που βρίσκονταν στον χώρο για να παρεμποδίσουν τις παράνομες κατασκευαστικές εργασίες, δέχθηκαν επίθεση από τις δυνάμεις της κατοχής με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις ειρηνευτές, δύο από αυτούς σοβαρά.

Δείτε το βίντεο: