Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τρη

Δεν λέει να μας αφήσει ο καύσωνας. Νέα διπλή προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα η Μετεωρολογική Υπηρεσία προχώρησε στην έκδοση Πορτοκαλί Προειδοποίησης για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες στα ορεινά, η οποία τίθεται σε ισχύ από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα αύριο. Σύμφωνα με την προειδοποίηση η θερμοκρασία στα ορεινά αναμένεται να ανέλθει στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Την  ίδια ώρα προχώρησε και στην έκδοση Κίτρινης Προειδοποίησης με την θερμοκρασία να αναμένεται να ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό. Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα αύριο. 

Αναλυτικά ο καιρός:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη μέχρι και αύριο.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά διαστήματα όμως θα εμφανίζονται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις κυρίως στα παράλια. Τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη κυρίως σε νοτιοανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα νότια παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 34 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά διαστήματα όμως θα εμφανίζονται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.


Την Παρασκευή, το Σάββατο και τη Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση για να παραμείνει όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.