Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Την λαμπρότερη θεομητορική γιορτή της ζει σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία, που τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου και την μετάσταση Της Μητέρας του Θεού από την γη στον ουρανό.

Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν εκκλησίες και μοναστήρια σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, και με προσευχές και τάματα, ζήτησαν την βοήθεια της Παναγίας, την μάνας όλου του κόσμου.

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ως είθισται η Ιερά Μονή Παναγίας του Κύκκου.

Πιστοί από κάθε γωνιά της Κύπρου και όχι μόνο, ανηφόρισαν με ευλάβεια και συγκίνηση στην εορτάζουσα Βασιλική και Σταυρoπηγιακή Μονή της Παναγίας του Κύκκου, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας, η οποία παρουσιάζει την Παναγία Βρεφοκρατούσα από τη δεξιά πλευρά, αγιογραφημένη, κατά την παράδοση, από τον Ευαγγελιστή Λουκά.

Της πανηγυρικής λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τυλληρίας Νικηφόρος.

Πλήθος πιστών, συνέρρευσε το πρωί και στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορογιάτισσας, όπου της θείας λειτουργίας χοροστάτησε ο Επίσκοπος Αρσινόης Παγκράτιος.

«Η μάνα κάθε ανθρώπου νομίζω είναι το πιο αγαπητό πρόσωπο σε όλους τους ανθρώπους. Επομένως η Παναγία σαν μάνα του Χριστού είναι και θετή μητέρα όλων των Χριστιανών. Γιαυτό μαζεύεται όλος ο κόσμος εδώ για να τιμήσουμε την μάνα», δήλωσε ο Επίσκοπος Αρσινόης, Παγκράτιος.

«Αυτή η μέρα είναι μέρα συγκίνησης, μέρα χαράς, γιορτάζει η μάνα μας, η Βασίλισσα μας η Παναγία. Πρέπει να την τιμούμε γιατί σαν την Παναγία δεν θα βρούμε στοργή ούτε παρηγοριά.», ανάφερε ο Διάκονος, Παναγιώτης Ιωάννου.

Η συγκίνηση και η δύναμη της πίστης για την Μάνα όλων των ανθρώπων, αποτυπωμένη στα πρόσωπα των πιστών κάθε ηλικίας.

Οι εορτασμοί για την Κοίμηση της Θεοτόκου περιλαμβάνουν θρήνους για το θάνατο και την ταφή Της, αλλά και υμνολογία για την ανάσταση και τη μετάσταση Της στους ουρανούς δίπλα στον Υιό Της.