Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κάππαρη Παραλίμνι

Έξω φρενών είναι οι επισκέπτες και κάτοικοι του Δήμου Παραλιμνίου οι οποίοι έμειναν χωρίς νερό μεσούσης την κατεξοχήν περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών.

Οι αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενδεικτικές του προβλήματος αλλά και την αγανάκτησης που νιώθουν.

Οι πολίτες εξαπολύουν πυρά ενάντια στους χειρισμούς του Δήμου Παραλιμνίου και διαμαρτύρονται για ελλιπή ενημέρωση.

Εξηγήσεις για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε έδωσε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, αναφέροντας ότι ο δήμος είχε προβλέψει τις δυσκολίες που θα προέκυπταν και εδώ και δέκα ημέρες είχε επιστρατεύσει επιπλέον ντεπόζιτα καθώς και ιδιωτικές πηγές γεωτρήσεων, προσθέτοντας στο δίκτυο 1000 επιπλέον κυβικά μέτρα νερού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «το πρόβλημα που παρουσιάστηκε χθες στην Περιοχή Κάππαρη μόνο γιατί δεν αναμέναμε ότι δεν θα αρκούσε το νερό και θα επηρεαζόταν η συγκεκριμένη περιοχή. Έγιναν η απαραίτητες ρυθμίσεις σήμερα το πρωί, σήμερα έχουν όλοι νερό».

Την ίδια ώρα απέδωσε ευθύνες στο κράτος υποστηρίζοντας ότι ενώ αγόρασε αγωγούς δεν μερίμνησε να τους συνδέσει.

Όπως ανέφερε ο κ. Πυρίλλης, «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αγοράσει τους αγωγούς για να έρθει το νερό από την αφαλάτωση της Δεκέλειας στις αποθήκες του Κόκκινου Γκρεμού. Οι σωλήνες βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια μέσα στις αποθήκες τους, στα χωράφια και έχουμε φτάσει στο σημείο ο αγωγός να μην μπορέσει να χωρέσει άλλο νερό για να έρθει στην επαρχία με αποτέλεσμα να υπάρχει 2-3 χιλιάδες κυβικά έλλειμμα ημερησίως αυτές της περιόδους».

Λύση στο πρόβλημα αναζητά το τμήμα αναπτύξεως υδάτων με τον αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος να αναφέρει στον ΑΝΤ1 ότι ο αγωγός μπορεί να μεταφέρει μόνο συγκεκριμένες ποσότητες νερού και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν αυτές τις μέρες. 

Σύμφωνα πάντως με τον δήμαρχο Παραλιμνίου, η ζήτηση για νερό φέτος είναι αυξημένη κατά 15%.