Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΕΥΓΕΝΙΟΣ Κ2

Την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη κορυφή του κόσμου, το βουνό Κ2 στο Πακιστάν, κατέκτησε στις 27 Ιουλίου ο Ευγένιος Σταροσέλσκι, ανεμίζοντας στα 8,611 μέτρα τη σημαία της Κύπρου, με την στήριξη του ΑΝΤ1.

Ο Ευγένιος Σταροσέλσκι, βρέθηκε απόψε (08/08) στο στούντιο του ΑΝΤ1 για να μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες του από την δύσκολη αυτή ανάβαση. 

«Πρώτα απ’όλα θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον ΑΝΤ1 που ήταν χορηγός επικοινωνίας της αποστολής μου. Ήταν πολύ βοηθητικό. Επίσης ένα ακόμη ευχαριστώ που με προσκάλεσε στο στούντιο σήμερα, επειδή σήμερα 8 Αυγούστου γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα ορειβατών. Συγχαρητήρια σε όλους εμάς που αγαπάμε τα βουνά και τις περιπέτειες», δήλωσε.

Ο κ. Σταροσέλσκι δήλωσε περήφανος που ολοκλήρωσε επιτυχώς την στη δεύτερη υψηλότερη κορυφή του κόσμου, την πιο δύσκολη, την πιο επικίνδυνη και την πιο όμορφη.

«Είμαι επαγγελματίας ορειβάτης, είμαι στα βουνά εδώ και 40 χρόνια. Ήμουν έτοιμος για όλες τις δυσκολίες αυτού του βουνού. Γνώριζα ότι το Κ2 είναι το πιο δύσκολο βουνό στον κόσμο. Ωστόσο είχαμε και εκπλήξεις γιατί συνήθως ο καιρός είναι καλός για μια περίοδο 10 ημερών ως και δύο εβδομάδες. Αλλά αυτή τη χρονιά είχαμε μόνο 36 ώρες καλού καιρού. Οπότε φέραμε σε πέρας την αποστολή μας σε πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες», ανέφερε.