Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ευγενιος

Την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη κορυφή του κόσμου, το βουνό Κ2 στο Πακιστάν, κατέκτησε στις 27 Ιουλίου ο Ευγένιος Σταροσέλσκι, ανεμίζοντας στα 8,611 μέτρα τη σημαία της Κύπρου, με την στήριξη του ΑΝΤ1. Μετά από ένα ταξίδι περίπου δυο μηνών, ο εκπρόσωπος της Κύπρου επέστρεψε, υπερήφανος και χαρούμενος, αφού κατάφερε αυτό που πολύ λίγοι φέρνουν εις πέρας.

Μετά από ένα ταξίδι 56 ημερών, ο Ευγένιος Σταροσέλσκι επέστρεψε στην Κύπρο, αφού κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη κορυφή της Γης, το βουνό Κ2 στο Πακιστάν, με ύψος 8.611 μέτρα.

Ο Ευγένιος Σταροσέλσκι, ως εκπρόσωπος της Κύπρου, και με την στήριξη του ΑΝΤ1, εμφανώς υπερήφανος και χαρούμενος, καθώς κατάφερε αυτό που πολύ λίγοι έχουν πετύχει ως τώρα, έφτασε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εκεί όπου τον ανέμενε η οικογένεια του.

«Είμαι πολύ περήφανος που είμαι ο πρώτος που μπόρεσε να ανεβάσει την κυπριακή σημαία σε ένα από πιο ψηλά σημεία του […] Αυτό για μας, για την χώρα μας, είναι πάρα πολύ σημαντικό», αναφέρει ο Ευγένιος Σταροσέλσκι.

Μετά από ένα δύσκολο και επίπονο αγώνα, ο έμπειρος ορειβάτης με πολλές κατακτήσεις κορυφών στο ενεργητικό του, ανάμεσα τους και το ψηλότερο βουνό του κόσμου, το Εβερεστ, πάτησε στην κορυφή του Κ2 την Πέμπτη 27 Ιουλίου, ύστερα από μία πολυήμερη προσπάθεια.

Μαζί με τη σημαία της Κύπρου, στα 8,611 μέτρα ο Ευγένιος Σταροσέλσκι σήκωσε και την σημαία του ΑΝΤ1, ο οποίος στήριξε την προσπάθεια του.

«Η πιο δύσκολη στιγμή είναι, αφού έχεις σκαρφαλώσει στην κορυφή, να κατέβεις. Γιατί (οι συνθήκες) ήταν εξαιρετικά άσχημες, αλλά τα καταφέραμε. Τα καταφέραμε και επιστρέψαμε κάτω με ασφάλεια. […] Ευχαριστώ τους χορηγούς μου και ιδιαίτερα τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτή την ανάβαση. Του αξίζει επίσης η επιτυχία».

Η βουνοκορφή Κ2 είναι η δεύτερη υψηλότερη στον πλανήτη, αλλά είναι ταυτόχρονα η δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη, και δεν είναι καθόλου τυχαίο που την αποκαλούν «Φονικό Βουνό» αφού μόλις 500 ορειβάτες στον κόσμο έχουν καταφέρει, μέχρι σήμερα, να την κατακτήσουν, ενώ αρκετοί άλλοι που προσπάθησαν έχουν δυστυχώς χάσει τη ζωή τους, στην τεράστια προσπάθεια που χρειάζεται.