Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Παραμένουν άγνωστα ακόμη τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Άλασσας, Απαισιάς, Κορφής και Παραμύθας. Το κλιμάκιο του ΤΑΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζει τις έρευνες.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, τα μέλη της αστυνομίας εξακολουθούν να αξιολογούν οπτικό υλικό που έχουν στην κατοχή τους σε μια προσπάθεια να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς. Όπως διαφάνηκε η φωτιά ξεκίνησε από σορό σκουπιδιών που βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου Λεμεσού – Πλατρών, σε περιοχή μεταξύ των χωριών Άλασσας-Παραμύθας.

Η φωτιά κατέστρεψε έκταση περίπου 3,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων από δέντρα και άγρια βλάστηση. Λόγω της φωτιάς καταστράφηκαν ολοσχερώς δύο κτηνοτροφικά υποστατικά, αριθμός αποθηκών και προκλήθηκαν ζημιές στο εσωτερικό ενός σπιτιού στην Απαισιά. Η καταγραφή των ζημιών από συνεργεία της επαρχιακής διοίκησης έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο ο έπαρχος Λεμεσού Μάριος Αλεξάνδρου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εντοπιστούν μεμονωμένα υποστατικά, των οποίων οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν στο εξωτερικό.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς παραμένουν και σήμερα δυνάμεις πυρόσβεσης για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης και η αστυνομία βρίσκονται σε επιφυλακή για τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών.