Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τασος ισαακ σολωμος σολωμου

Με τις πέντε συλλαβές της Ελευθερίας ως κύριο σύνθημα ξεκίνησε την Πέμπτη το ετήσιο οδοιπορικό της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού», 27 χρόνια μετά τις δολοφονίες των δύο ηρώων της Αμμοχώστου και 49 μετά την τουρκική εισβολή. Πραγματοποιείται το βράδυ του Σαββάτου εκδήλωση μνήμης, τιμής και απελευθέρωσης στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Λίγα μόλις μέτρα μακριά, από τους χώρους της θυσίας των δύο παλληκαριών.

Οι μοτοσικλετιστές, συμπορεύτηκαν με σύνολα δρομέων, κολυμβητών, ποδηλατιστών, αλλά και φουσκωτής λέμβου και ξεκίνησαν όλοι μαζί από τον ακριτικό Πύργο Τηλλυρίας στις 3 Αυγούστου 2023.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μετά από συμβολική στάση και κλείσιμο του κατοχικού οδοφράγματος Λιμνίτη, οι μοτοσικλετιστές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες ώστε αφενός να καλύψουν όλη σχεδόν την ελεύθερη Κύπρου και αφετέρου να υπάρχει συνοδεία για τους κολυμβητές και τη φουσκωτή λέμβο. Όπως κάθε χρόνο, τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού», σταμάτησαν  σε ιστορικά σημεία, οδοφράγματα, κοινότητες και κατέληξαν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Χθες (04/08), οι μετέχοντες στο οδοιπορικό, κινήθηκαν εντός της Λευκωσίας, σε ιστορικά μνημεία, σημεία και οδοφράγματα, και πορεύτηκαν προς την ελεύθερη Αμμόχωστο και το κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου αντάμωσαν όλα τα σύνολα με τις οικογένειες των δύο ηρώων για να τελεστεί τρισάγιο.

Την Κυριακή 6 Αυγούστου, αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» θα παραστεί στο 27ο ετήσιο μνημόσυνο του Τάσου και του Σολωμού.

Εκδηλωση ισαακ σολωμου
Εκδηλωση ισαακ σολωμου 2