Τηλεόραση Ραδιόφωνο
SAD

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν από την Κύπρο μετά τη λήξη του 38ου συνεδρίου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών οι εκπρόσωποι των 118 χώρων.

Η διοργάνωση άρτια, με τους συνέδρους να τυγχάνουν θερμής φιλοξενίας από το Σώμα Κυπρίων Οδηγών, ενώ κατά τις ημέρες παραμονής τους στην χώρα μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κυπριακή κουλτούρα.

Το Σώμα Κυπρίων Οδηγών διοργάνωσε κοινωνικές εκδηλώσεις οι οποίες διεξήχθησαν στη Λάρνακα, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, στους Κήπους του Μετοχίου Κύκκου και στην Πλατεία Ελευθερίας.

Οι εργασίες της τελευταίας συνόδου πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο φιλοξένησε και το σύνολο των εργασιών του συνεδρίου.  

Ομιλία απηύθυνε η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, Τζόζη Χριστοδούλου, η οποία εξήρε το έργο που επιτελεί η Παγκόσμια Οργάνωση Κοριτσιών Οδηγών και Κοριτσιών Προσκόπων.

Όπως δήλωσε η Επίτροπος Ισότητας Φύλων, «κάθε μια από εσάς γράφει ιστορία. Η ιστορία σου, η ιστορία της. Είναι καθήκον μου να διασφαλίσω πως θα συνεχίσετε να ονειρεύεστε. Και να σιγουρευτώ πως το μέλλον είναι δικό σας».

Κατά τη διάρκεια του 38ου συνεδρίου η WAGGGS έβαλε καινούργιες βάσεις για το μέλλον του Παγκόσμιου Οδηγικού Κινήματος.

Το Σώμα κύπριων οδηγών αποχαιρέτησε τους 500 συνέδρους και καλεσμένους του με εντυπωσιακή τελετή λήξης που διοργανώθηκε στην Πλατείας Ελευθερίας.

Παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Σώμα Κυπρίων Οδηγών και τους Μπατουκίνιο.

Παράλληλα, η Γενική Έφορος του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, Μαρία Κοτζαμάνη, παρέδωσε την παγκόσμια σημαία στην Καμποτία η όποια θα φιλοξενήσει το 39ο συνέδριο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών το 2026.

Οι οδηγοί της Καμποτίας κέρδισαν τη φιλοξενία αφού ανταγωνίστηκαν με τις οδηγούς της Γκάνας και της Τυνησίας.