Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Κάτω από τον έναστρο ουρανό στο Αρχαίο θέατρο Κουρείου, εκατοντάδες σύνεδροι από συνολικά 118 χώρες, συμμετείχαν χθες το βράδυ στην τελετή έναρξης του 38ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ένωσης Οδηγών και Κοριτσιών Προσκόπων, ενώ σήμερα άρχισε το Συνέδριο στην παρουσία της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου

«Οι γυναίκες ήταν η ραχοκοκαλιά των κοινωνιών μας, τόσο των αρχαίων όσο και των σύγχρονων. Η Παγκόσμια Οργάνωση Κοριτσιών Οδηγών και Κοριτσιών Προσκόπων και ιδρύματα όπως το Girl Guiding είναι σημαντικοί και πολύτιμοι για τη δημιουργία μιας κοινότητας ενδυνάμωσης για κορίτσια.», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά για την προώθηση της ισότητας των φύλων υποδεικνύοντας ότι σημαντικός πυλώνας αποτελεί η διαμόρφωση εθνικού σχεδίου δράσης για την ισότητα των δύο φύλων.

«Η φωνή σας –η φωνή εννέα εκατομμυρίων κοριτσιών οδηγών και προσκόπων από 152 χώρες– είναι δυνατή και ξεκάθαρη, όπως αντικατοπτρίζεται στο μότο σας της 38ης Παγκόσμιας Διάσκεψης: «Ονειρέψου, Δράσε, Οδηγήστε: το μέλλον είναι δικό μας», πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης. 

Να σημειωθεί ότι είναι το μεγαλύτερο συνέδριο σε αριθμό συμμετεχουσών χωρών, το οποίο έχει διοργανώσει ποτέ στην Κύπρο εθελοντική οργάνωση.

«Ονειρευτήκαμε αυτό το ταξίδι δράσαμε πάνω σε αυτό και είμαστε εδώ σήμερα όλοι μας. Εμείς ένας από τους μικρότερους οργανισμούς της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κοριτσιών Οδηγών και Προσκόπων σε μέγεθος αλλά μεγάλοι στο πνεύμα καθοδήγησης, αφοσίωση στους στόχους και αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι όλα τα κορίτσια και οι νέες γυναίκες στην Κύπρο ακολουθούν το μονοπάτι μας, θα ενωθούν μαζί μας με δύναμη για να κάνουμε αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για να ζει κανείς», δήλωσε η Έφορος Διεθνών Σχέσεων και Σώματος Κυπρίων Οδηγών, Έλλη Κοτζαμάνη. 

Στην εναρκτήρια ομιλία της σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε τη σημασία που πρέπει να δίδεται στην ισότητα των δύο φύλων και στις προσπάθειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση μέσω της Βουλής.

Συγκεκριμένα η Αννίτα Δημητρίου είπε: «Όλοι εμείς έχουμε κάτι κοινό. Μόλις ανάλαβα τα καθήκοντά μου, τα ζητήματα που αφορούν την ισότητα του φύλου των γυναικών και τα στερεότυπα έγιναν προτεραιότητα της ατζέντας μου. Πιστέψτε με ξέρω.Και σίγουρα όλοι σε αυτή την αίθουσα έχουν τη δική τους ιστορία να πουν».