Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γη πυρκαγια 2

Κλιματική αλλαγή, τεχνητή νοημοσύνη και πυρηνικά θεωρούνται οι κυρίαρχες απειλές που θα αντιμετωπίσει ο πλανήτης μέχρι το τέλος του έτους.

Τρεις τομείς οι οποίοι αναμένεται να ενισχύσουν την απειλή τους για την ανθρωπότητα μέσα στο 2023, αναγνωρίζουν οι ερευνητές, σύμφωνα με το Axios.

Ο κίνδυνος μιας πυρηνικής καταστροφής μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, η επικίνδυνη αύξηση της θερμοκρασίας και οι πανίσχυρες δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνσης είναι τα πράγματα που οφείλουμε να έχουμε στο μυαλό μας, τόσο μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος έτους, όσο και για τα χρόνια που ακολουθούν.

Και, φυσικά, αυξάνουν τον βαθμό ευθύνης για τους ανθρώπους που βρίσκονται στις κεφαλές των κυβερνήσεων και των πολυεθνικών εταιρειών ως προς την επίλυση σύνθετων προβλημάτων με ταχύτερους ρυθμούς.

πυρηνικη απειλη

Κλίμα: Ένας κίνδυνος που καθίσταται αδύνατο να αγνοηθεί

Από τη Δευτέρα, πέρασε στην ιστορία ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στπν πλανήτη Γη. Οι ωκεανοί είναι παράλογα θερμοί, με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 90° στο αρχιπέλαγος Florida Keys και καταστρέφουν ακόμη και τους κοραλλιογενείς υφάλους μέσα σε μόλις μία εβδομάδα.

Οι πάγοι της Ανταρκτικής λιώνουν ακόμη και μέσα στο καταχείμωνο. Οι πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες σε πολλά μέρη του κόσμου, με κόστος σε περιβάλλον, περιουσίες και ανθρώπινες ζωές.

Οι επιστήμονες του κλίματος δεν αισθάνονται χαρούμενοι, λέγοντας «σας τα λέγαμε εμείς», όμως εδώ και χρόνια προειδοποιούσαν ότι κάθε σταδιακή αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας θα μεταφράζεται σε σοβαρούς καύσωνες, ξηρασίες, πλημμύρες και ισχυρότερους τυφώνες.

Και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορούμε καν να το αποκαλούμε αυτό σαν μια νέα φυσιολογική κατάσταση, επειδή θα συνεχίσει να γίνεται χειρότερο όσο οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα εξακολοθούν να αυξάνονται.

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα που θα απαιτήσει μια παγκόσμια λύση, αλλά οι εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πόλων στον κόσμο - των ΗΠΑ και της Κίνας - είναι μεγάλες, και οι προσπάθειες να πειστούν οι μεγάλες δυνάμεις να τηρήσουν μια αρκετά σκληρή δέσμευση για το κλίμα έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής αδύνατες.

κλιματικη αλλαγη

Τεχνητή Νοημοσύνη

Οι κορυφαίοι αρχιτέκτονες της τεχνολογίας δεν έχουν αποκλείσει την πιθανότητα να καταστρέψει την ανθρωπότητα - και δεν γνωρίζουν πραγματικά πώς ή γιατί λειτουργεί. Η τεχνητή νοημοσύνη - με την ικανότητά της να παράγει μαζικά fake βίντεο, ηχητικά αποσπάσματα και εικόνες - εγκυμονεί σαφείς κινδύνους για την ήδη εύθραυστη εμπιστοσύνη των Αμερικανών στις εκλογές και τους θεσμούς.

τεχνητη νοημοσυνη

Πηγή: Πρώτο Θέμα