Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παραλία Πρωταράς

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού με τον υδράργυρο να φτάνει τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Η μικρή μείωση της θερμοκρασίας που θα σημειωθεί τις επόμενες μέρες δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά το σκηνικό αλλά ούτε και τη ζήτηση σε ενέργεια.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Μιχάλης Μούσκος, «δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι για αύριο την Παρασκευή. Και πάλι γύρω στους 41 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Αναμένουμε πτώση τριών βαθμών Σάββατο προς Κυριακή».

Όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει, άλλο τόσο ανεβαίνει και η ζήτηση ρεύματος.

Με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, Χαρά Κουσιάπα, να δηλώνει ότι «το ρεκόρ για το φετινό καλοκαίρι ήταν την προηγούμενη Δευτέρα//με ανά δεκαπεντάλεπτο ζήτηση στα 1243ΜW. Μεταξύ 1210 με 1230 είναι η πρόβλεψη για τη σημερινή ημέρα. Οι ανανεώσιμες πηγές μας δίνουν 366Μw. »

Αντίδοτο στον καύσωνα και τις ψηλές θερμοκρασίες, είναι για τους Λεμεσιανούς η θάλασσα, οι οποίοι ανησυχούν και για τις καθημερινές πλέον πυρκαγιές στην επαρχία τους, αλλά και σε άλλες επαρχίες.

Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε νέα κίτρινη προειδοποίηση για αύριο, αφού η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 41 βαθμούς κελσίου, ενώ το Τμήμα Δασών καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, αφού ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι στο κόκκινο.