Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ζήτηση ρεύματος

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ κατέρριψε χθες Δευτέρα (24/07) η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, Χάρα Κουσιάππα, «ένας μέσος όρος ήταν στις 1243 κιλοβατώρες χθες στις 14:30. Στη μία είχε καταγραφεί η ένδειξη των 1246,4 MW, σε δύο στιγμές στις 14:16 το μεσημέρι και στις 14:29».

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στις 5 Αυγούστου 2021, με τη ζήτηση να φτάνει τα 1239 MW.

Σύμφωνα με την κα Κουσιάππα, «σήμερα η ζήτηση είναι λίγο σε χαμηλότερα επίπεδα, αύριο αναμένεται πάλι αύξηση της θερμοκρασίας οπότε ίσως να είναι λίγο ψηλότερα τα επίπεδα. Φυσικά δεν υπάρχει θέμα επάρκειας, με βάση τη διαθεσιμότητα των συμβατικών μονάδων, την προβλεπόμενη συνεισφορά των ΑΠΕ, της εφεδρείας που διατηρούμε δεν διαφαίνεται ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα».

Το υψηλότερο ποσοστό ζήτησης ρεύματος καταγράφηκε στη Λευκωσία και αγγίζει το 30%, ενώ αντίστοιχη τιμή παρουσιάζεται και στη Λεμεσό. 

Λάρνακα και Πάφος, φτάνουν μαζί το ποσοστό ζήτησης στη Λευκωσία, ενώ πιο μικρή είναι η ζήτηση στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Δύσκολη εβδομάδα

Δύσκολη χαρακτηρίζει η Μετεωρολογία και την παρούσα εβδομάδα, αφού οι προβλέψεις είναι για θερμοκρασίες 40 και βάλε.

Όπως δήλωσε ο Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Μιχάλης Μούσκος, «τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο φαίνεται ότι δεν θα πέσουμε κάτω από τους 40 βαθμούς παρόλο που φαίνεται κάποια μικρή πτώση από τους 42. Ευελπιστούμε ότι από την Κυριακή θα έχουμε πιο χαμηλές θερμοκρασίες 38-39».

Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε νέα κίτρινη προειδοποίηση για αύριο, αφού η θερμοκρασίας αναμένεται να φτάσει τους 42 βαθμούς κελσίου.