Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γ

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το απόγευμα η Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς το κύμα καύσωνα που πλήττει την Κύπρο δεν λέει να υποχωρήσει. Την ίδια στιγμή το Τμήμα Δασών εξέδωσε για την αυριανή μέρα κόκκινο συναγερμό σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική, η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ αύριο Τετάρτη (26/07) στις 12:00 το μεσημέρι, και θα εκπνεύσει στις 18:00 το απόγευμα. Στο διάστημα αυτό η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 42 βαθμούς στο εσωτερικό.

Η πρόγνωση του καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα δυτικά παράλια, στους 38 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Πέμπτη ενώ από την Παρασκευή θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση για να παραμείνει όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.