Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ροδος πυρκαγια 3

Καλά στην υγεία τους, είναι όλοι οι κύπριοι επισκέπτες στο πολιορκημένο από την πύρινη λαίλαπα, νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες των αρμοδίων υπηρεσιών, ουδείς συμπατριώτης μας έχει ενημερώσει τις ελληνικές αρχές ή την Πρεσβεία μας στην Αθήνα, ότι ευρίσκεται σε κίνδυνο ή χρειάζεται οποιαδήποτε βοήθεια λόγω πυρκαγιών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Διευθυντής Προξενικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών, Πρέσβης Όμηρος Μαυρομάτης, διαβεβαιώνει πως η κατάσταση παρακολουθείται συνεχώς και πως υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την Κυβέρνηση της Ελλάδας.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε οποιαδήποτε πληροφόρηση για κύπριους, οι οποίοι έχουν κάποιο πρόβλημα, ούτε βεβαίως η πρεσβεία μας στην Αθήνα. Η σύσταση μας είναι να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών», επισήμανε ο κ. Μαυρομμάτης.

Δύο οικογένειες Κυπρίων, μια 5μελής και μια 4μελής, που δεν μπορούσαν χθες να επικοινωνήσουν με τις αρχές, είναι καλά στην υγεία τους, και προληπτικά έχουν μετακινηθεί από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν σε ασφαλέστερο χώρο.

Σήμερα όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 έλαβαν ειδοποίηση ότι μπορούν να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους για να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

«Μίλησα και εγώ μαζί τους. Ασπ ότι αντιλήφθηκα δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους. Είχαν αποκλειστεί οι δρόμοι. Και αναγκάστηκαν να βρουν καταλύματα κάπου αλλού.Είμαστε σε επαφή μαζί τους. Δηλαδή, ο πρόξενος μας στην Αθήνα επικοινωνεί μαζί τους», σημείωσε ο κ. Μαυρομμάτης.

Στα θετικά ότι το αεροδρόμιο της Ρόδου, λειτουργεί κανονικά. Ετσι όσοι επιθυμούν να επιτρέψουν στην Κύπρο το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αλλάξουν τα εισιτήρια τους.

«Το ευτύχημα είναι πως λειτουργεί το αεροδρόμιο, άρα όσοι είχαν, κανονισμένες αναχωρήσεις, φαντάζομαι ότι θα μπορέσουν να τις πάρουν», ανέφερε ο κ. Μαυρομμάτης.

Όσοι Κύπριοι πιστεύουν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο, μπορούν να επικοινωνούν με το 112, που είναι το τηλέφωνο της πολιτικής προστασίας, με το 22 80 1000, ώρες γραφείου στο Υπουργείο Εξωτερικών, και με το κινητό τηλέφωνο του γραφείου διαχείρισης κρίσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών στον αριθμό 97 77 59 98