Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σουβλα
*Φωτογραφία Αρχείου

Κατά 10% αυξήθηκε η τιμή του αρνιού σε σχέση με πέρσι. Η αύξηση όμως δεν φαίνεται να πτοεί τους καταναλωτές, που σπεύδουν στα κρεοπωλεία για τις αγορές του πασχαλινού τραπεζιού.  

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών Κώστας Λειβαδιώτης ανέφερε ότι «βεβαίως ο κόσμος έρχεται», ενώ λόγω και της αυριανής αργίας προβλέπει συνωστισμό τις τελευταίες τρεις ημέρες. 

Ερωτηθείς κατά πόσον θα υπάρξουν ελλείψεις στο αρνί, ο κ. Λειβαδιώτης ανέφερε ότι αν και υπάρχει «στενότητα στο αγαθό», θα υπάρξει επάρκεια, όμως «δεν θα υπάρχουν τα μικρά αρνιά, τα αρνάκια γάλακτος». 

Όπως είπε ο κ. Λειβαδιώτης, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο οι ανάγκες σε αμνοερίφια καλύπτονται με 3-4 χιλιάδες ζώα ανά εβδομάδα, την περίοδο αυτή χρειάζονται 35-40 χιλιάδες, δέκα φορές περισσότερο.

Ελαφρώς πιο φτηνό είναι το κοτόπουλο σούβλας, ενώ η χοιρινή σούβλα και ο κιμάς παραμένουν σε σταθερή τιμή σε σχέση με πέρσι. 

Οι τιμές των κρεάτων

1

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Λειβαδιώτη την Τρίτη του Πάσχα έρχεται αύξηση της τάξης του 5% στην τιμή του χοιρινού, με βάση ενημέρωσης που έτυχαν από συνδέσμους χοιροτρόφων.