Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μεσα μαζικης ενημερωσης

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, με την αναθεώρηση των περιορισμών για την κατοχή μετοχών σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι στο επίκεντρο του εκσυγχρονισμού του πλαισίου που διέπει τα οπτικοακουστικά μέσα, που θέσπισε πρόσφατα η Ολομέλεια της βουλής, με μεγάλη πλειοψηφία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο εισηγητής της πρότασης, Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, τόνισε πως η Κύπρος πρέπει να προσαρμοστεί με τις νομοθεσίες άλλων ευρωπαϊκών κρατών που διασφαλίζουν διαφάνεια, πολυφωνία, ελευθερία λόγου και έκφρασης.

Πανίκος Λεωνίδου – Βουλευτής ΔΗΚΟ

«Εκσυγχρονισμός, πλήρης διαφάνεια και έλεγχος. Για να μπορεί και η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης να ελέγχει τους πραγματικούς μετόχους και όχι, τους αχυράνθρωπους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις, ευρίσκοντο πίσω από τις μετοχές του 90% κατά μερίδιο».

Ο κύριος Λεωνίδου πρόσθεσε, πως η νομοθεσία που ίσχυε για 30 χρόνια, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς τον ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών, ήταν απηρχαιωμένη, δυσνόητη, με κενά και προπαντός με αδιαφάνεια για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Πανίκος Λεωνίδου – Βουλευτής ΔΗΚΟ

«Δεν λέω ότι είναι το ιδεατό, αλλά είναι μια αρχή να αλλάξουν κι άλλα πράγματα, σε αυτό τον νόμο».

Με την υπογραφή του νόμου από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, θα αρχίσει, ανέφερε ο κύριος Λεωνίδου και η εφαρμογή του.