Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Προκαταρκτική εξέταση για την εξαφάνιση του μικρού Εμίλ διέταξαν σήμερα οι γαλλικές αρχές, όπως επισημαίνει το δίκτυο «BFMTV», γεγονός που σημαίνει αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της εισαγγελικής έρευνας.

Το δίχρονο αγοράκι Εμίλ παραμένει άφαντο πάνω από μία εβδομάδα στην περιοχή των Άλπεων (Haute-Provence) ενώ έπαιζε στο εξοχικό των παππούδων του.

Στο απομακρυσμένο χωριό Βερνέ όπου εθεάθη την τελευταία φορά το παιδί, έχει μεταφερθεί ένας υπερσύγχρονος ανιχνευτής μετάλλων που χρησιμοποιείται συνήθως από τον στρατό, αναφέρει ο γαλλικός Τύπος. Στόχος του ανιχνευτή είναι να επιθεωρήσει όλα τα δέματα σανού που βρίσκονται διάσπαρτα στο απομακρυσμένο γαλλικό χωριό.

Πολλά στοιχεία ερευνώνται ακόμη, αν και ορισμένα έχουν ήδη αποκλειστεί, όπως να τον έχει κατασπαράξει ένα άγριο ζώο, όπως γύπας ή λύκος.

«Ο μόνος μας φόβος εδώ είναι ότι η σορός του θα βρεθεί το φθινόπωρο, όταν οι αγρότες θα ταΐζουν τα ζώα. Μερικές φορές εντοπίζονται ζαρκάδια. Το μικρό παιδί μπορεί να βρήκε καταφύγιο σε κάποιο μέρος με άφθονο γρασίδι ή να εγκλωβίστηκε σε κάποιο αγροτικό μηχάνημα, σε μηχάνημα συγκομιδής. Αυτό θα ήταν τρομερό», εξέφρασε χθες τον φόβο του ένας κάτοικος του χωριού Βερνέ, όπως υποστηρίζει το γαλλικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δικτύου BFMTV, η κατάσταση αυτή εξετάζεται από τους ερευνητές, καθώς για τους Γάλλους αγρότες είναι η εποχή της συγκομιδής.

Όλα τα δέματα σανού θα ελεγχθούν από τον ανιχνευτή μετάλλων υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιεί ο στρατός, ένα εργαλείο ικανό να ανιχνεύσει ένα σιδερένιο κουμπί μόλις τριών εκατοστών.

Οι πληροφορίες αυτές αναλύονται από μέλη ερευνητικής ομάδας της Μασσαλίας, με τη βοήθεια τοπικών εταιρειών, όπως αναφέρει η «Le Parisien».

Την ίδια ώρα, η γαλλική εφημερίδα «La Depeche» γράφει ότι οι αρχές ανακοίνωσαν πως η περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες, θα παραμείνει αποκλεισμένη έως το τέλος Ιουλίου.

Πηγή: protothema.gr