Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βιβλια

Εντύπωση κάνει η είδηση ότι σχολικά βιβλία, ακόμη και αχρησιμοποίητα, πετάγονται και δίνονται για ανακύκλωση με το τέλος της σχολικής χρονιάς, για να αγοράζονται το Σεπτέμβρη βιβλία με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο.  

Το ζήτημα της απόρριψης και ανακύκλωσης των βιβλίων κάθε τέλος σχολικής χρονιάς, έχει ήδη τεθεί ενώπιον της βουλής, έπειτα από πρόταση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Α. Καυκαλιά και του βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χ. Παντελίδη. Όπως ανάφερε ο κ. Καυκαλιάς στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1, έχει ήδη γίνει μια πρώτη συζήτηση την περασμένη εβδομάδα. 

Όπως προέκυψε, από την σχετική συζήτηση από τους 1.200 τόνους που μαζεύονται κάθε χρόνο για ανακύκλωση, τα 1.100 αφορούν σχολικά βιβλία, ενώ όπως πρόσθεσε, πολλοί τόνοι σχολικών βιβλίων παραμένουν αχρησιμοποίητοι σε αποθήκες σχολικών δομών και υπουργείων, και μετά δίνονται για ανακύκλωση, ακόμη κι εάν το περιεχόμενο τους παραμένει ίδιο.  

Αξιοσημείωτη ωστόσο είναι η ετοιμότητα και η άμεση ανταπόκριση της Υπουργού Παιδείας, ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται σχετική συνάντηση, ώστε να εξευρεθούν λύσεις.

Την ίδια ώρα διαφαίνεται η ανάγκη ενός μηχανισμού ή δημιουργίας ενός πλαισίου που να ενισχύει και να καθοδηγεί τα παιδιά να επιστρέφουν τα βιβλία μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς.