Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Εκατοντάδες κόσμου από όλες τις επαρχίες μαζεύτηκαν έξω από την Νομική Υπηρεσία εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπόθεση δολοφονίας του Θανάση Νικολάου μετά και την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να μην προχωρήσει σε ποινικές διώξεις, στην υπόθεση δολοφονίας του εθνοφρουρού.

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε έξω από την Νομική Υπηρεσία στο πλευρό της κυρίας Ανδριάνας Νικολάου, ένωσαν τις φωνές τους με το σύνθημα «Ούτε Λήθη - Ούτε Συγκάλυψη» με ένα και μόνο σκοπό, να αποδοθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση.  Όλοι μαζί έγιναν μια γροθιά και έστειλαν  ένα ισχυρό μήνυμα ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να εντοπιστούν αυτοί που ευθύνονται για το θάνατο του Θανάση.

«Η σημερινή μας συγκέντρωση έχει ένα και μοναδικό σκοπό, αγώνας μέχρι δικαίωση. Δικαίωση σημαίνει αποκάλυψη και τιμωρία των δολοφόνων και όσων συγκάλυψαν την δολοφονία του Θανάση», δήλωσε η μητέρα του Θανάση κυρία Ανδριάνα Νικολάου.

Συνέχισε λέγοντας ότι «το ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ αποτελεί για μας οργή, πόνο και θλίψη αλλά και ντροπή για τους εμπλεκόμενους, διότι αποδείχθηκε η εσκεμμένη ανικανότητα τους να συλλάβουν τους δολοφόνους και να αποδώσουν δικαιοσύνη»

«Όλη η Κύπρος φωνάζει με μια φωνή απόδοση ευθυνών και σύλληψη δολοφόνων και των συνεργών τους»

Η σημερινή ημερομηνία δεν είναι τυχαία, αφού σαν σήμερα ήταν η ημερομηνία κατάταξης του Θανάση στην Εθνική Φρουρά, το 2005, όπου 80 ημέρες μετά έμελλε να βρει τραγικό τέλος, με τους ενόχους 18 χρόνια μετά να παραμένουν άφαντοι και ατιμώρητοι.

«Το 2003 ο Θανάσης, τελειόφοιτος πανεπιστημίου έφτασε από τη Μελβούρνη και ετοιμάστηκε να καταταγεί στον στρατό της Κύπρου, σαν σήμερα το 2005 κατατάγηκε με δική του επιθυμία και ήταν υπερήφανος που θα υπηρετούσε την πατρίδα των γονιών του. Ήρθε έτοιμος 26 χρονών παλικάρι με πολλά όνειρα για το μέλλον και είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Ένιωθε ευτυχισμένος και εδώ και ήθελε να σχίσει ακόμα και το διαβατήριο του για να μην ξαναφύγει από την Κύπρο. Εκεί που έστειλαν τον Θανάση δεν χρειάστηκε διαβατήριο αλλά πιστοποιητικό θανάτου», είπε η κυρία Ανδριάνα.

 

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της περασμένης Κυριακής είχε πραγματοποιηθεί πορεία, στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (επαρχιακή διοίκηση), στη Λεμεσό, όπου και συμμετείχαν πάνω από χίλια άτομα. 

Όπως είχε δηλώσει εκ μέρους της οικογένεια, η μητέρα του, Ανδριάνα Νικολάου, για την πορεία διαμαρτυρίας «αυτή η ώρα είναι ιερή και είμαστε όλοι το ίδιο, αφού ο σκοπός μας είναι κοινός, για την αλήθεια και δικαίωση του αδικοχαμένου Θανάση». 

 

 

ςφ
φε
φρ
γερ
γερ
γερ
γερ
γερ
γερ
γερ
γερ
ι
ιθ
ηφψ
ηφ
ητρ
ητρ
ητρ