Τηλεόραση Ραδιόφωνο
3

Η κοινωνία αφυπνίστηκε, ξεσηκώθηκε και ζητά δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Θανάση Νικολάου. Όλοι μαζί ως μία γροθιά ενώνονται, σηκώνουν ανάστημα και στέκονται στο πλευρό της χαροκαμένης μάνας που για 18 ολόκληρα χρόνια σπαράζει για το βλαστάρι της, που πολεμά μόνη της, με αυταπάρνηση και απαράμιλλο σθένος, για ένα και μόνο σκοπό: να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του παιδιού της.

Η Λεμεσός για άλλη μια φορά χθες το απόγευμα στάθηκε στο πλευρό της Ανδριάνας Νικολάου και φώναξαν για να αποδοθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση. Την ερχόμενη Τετάρτη, πλήθος κόσμου αναμένεται να συγκεντρωθεί έξω από τη Νομική Υπηρεσία στη Λευκωσία  στις 18:30, πλάι στην κυρία Ανδριάνα Νικολάου, καταδικάζοντας το έγκλημα αλλά και την συγκάλυψη της δολοφονίας του Θανάση.

Τι να πει κανείς για αυτή την μάνα που μάχεται μόνη τόσα χρόνια και ζητά δικαίωση για τον γιο της. 18 χρόνια να ψάχνει, να σηκώνει γη και ουρανό να βρίσκει στοιχεία να προσπαθεί να αποδείξει την αλήθεια αλλά να βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κράτος που δεν μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη και να βρει τους ενόχους.

Ποιοι και γιατί σκότωσαν το βλαστάρι της; Είναι τα ερωτήματα που βαραίνουν και βασανίζουν την ίδια και ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία σχεδόν είκοσι χρόνια τώρα. Που είναι το κράτος που είναι η δικαιοσύνη; Θα πάρει ποτέ απαντήσεις αυτή η μάνα που αποδεδειγμένα πια της δολοφόνησαν το παιδί της; Που τόσα χρόνια μάχεται μόνη, ψάχνει απαντήσεις απέναντι σε ένα σάπιο σύστημα; Άραγε οι ένοχοι και όσοι συγκαλύπτουν αυτή την δολοφονία κοιμόνται ήσυχοι τα βράδια;

Κυρία Ανδριάνα ένα μεγάλο συγγνώμη από όλους μας ένα μεγάλο συγγνώμη γιατί ζούμε σε ένα κράτος που αρνείται που δεν θέλει να βρει την αλήθεια, που κλείνει τα μάτια, που συγκαλύπτει, που τόσα χρόνια έβαλε στο συρτάρι ένα εξόφθαλμο έγκλημα… Που άφησε μια μάνα μόνη τόσα χρόνια να παλεύει για την αλήθεια. Μόνο ντροπή νιώθουμε για την κατάντια της κοινωνίας που ζούμε. Κυρία Ανδριάνα σας θαυμάζω, όπως ολόκληρη η κοινωνία μας, για την τόλμη για το θάρρος και τον ηρωισμό σας να στέκεστε απέναντι από ένα κράτος που αρνείται που αδυνατεί να αποδώσει δικαιοσύνη και θέλουμε ο αγώνας σας να δικαιωθεί.

Να ξέρετε ότι ο κόσμος αφυπνίστηκε στέκεται στο πλευρό σας, και είναι συνοδοιπόρος στον αγώνα που δίνετε για δικαίωση. Δεν είστε πια μόνη.