Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρητ

Πέραν των χιλίων ατόμων συγκεντρώθηκαν, αργά το απόγευμα της Κυριακής, στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (επαρχιακή διοίκηση), στη Λεμεσό, για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του Θανάση Νικολάου, μετά και την πρόσφατη απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας ότι δεν προκύπτουν στοιχεία που να οδηγούν σε ποινικές διώξεις, σε σχέση με την υπόθεση θανάτου του εθνοφρουρού.

Μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας, η μητέρα του, Ανδριάνα Νικολάου ανέφερε πως «αυτή η ώρα είναι ιερή και είμαστε όλοι το ίδιο, αφού ο σκοπός μας είναι κοινός, για την αλήθεια και δικαίωση του αδικοχαμένου Θανάση».

Τόνισε ότι η οικογένεια του Θανάση, το άψυχο σώμα του οποίου εντοπίστηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2005, κάτω από το γεφύρι της Άλασσας, θα αγωνίζεται μέχρι τέλους για τη δικαίωση, προσθέτοντας ότι «δικαίωση σημαίνει αποκάλυψη και τιμωρία των ενόχων και των εμπλεκόμενων που συγκάλυψαν την άγρια δολοφονία του Θανάση».

«Καταδικάζουμε όλους όσοι ευθύνονται γι' αυτήν την απάνθρωπη ταλαιπωρία, με σκοπό το κουκούλωμα του οφθαλμοφανούς εγκλήματος και απαιτούμε την παράδοση των δολοφόνων που συγκάλυπταν 18 ολόκληρα χρόνια το έγκλημα», συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενη προς τους παρευρισκόμενους, η Αντριάνα Νικολάου είπε πως «η δική σας φωνή έγινε η φωνή της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας ενάντια στην αδικία και στην αισχύνη των πράξεων τους» και υπογράμμισε πως «η δικαίωση του Θανάση θα είναι και δικαιοσύνη για την Κύπρο την οποίαν έχουν δολοφονήσει και αυτήν προ πολλού».

«Για 18 χρόνια παλεύω ασταμάτητα με την γραφειοκρατία και τη διαφθορά για να αποδείξω στους εθελότυφλους ότι το παιδί μου δεν έπεσε από τη γέφυρα αλλά τον σκότωσαν στον στρατό, επειδή για κακή του τύχη αντιλήφθηκε διακίνηση ναρκωτικών και του έκλεισαν το στόμα όταν αγανακτισμένος εμπιστεύτηκε και μίλησε στους αξιωματικούς, διοικητή και επιτελάρχη», πρόσθεσε.

Μετά τη διαμαρτυρία στη Λεμεσό, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από την Νομική Υπηρεσία, στη Λευκωσία, την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία είχε καταταγεί στην Εθνική Φρουρά ο Θανάσης Νικολάου.