Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαμαρτυρία Θανάσης Νικολάου Προεδρικό1

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Νομική Υπηρεσία και το Προεδρικό με αφορμή την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να μην προχωρήσει σε ποινικές διώξεις σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, θα πραγματοποιήσουν στις 12 Ιουλίου, στις εφτά το απόγευμα δεκάδες πολίτες.

Πολίτες έχουν δημιουργήσει ομάδα στήριξης στο Facebook, και όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους "η υπόθεση του Θανάση δεν είναι απλά μια ακόμα ανεξιχνίαστη δολοφονία. Είναι ένα εξακολουθητικό έγκλημα συγκάλυψης και υπόσκαψης της δικαιοσύνης προς όφελος του υπόκοσμου". 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι "η απόφαση της μη δίωξης, είναι παράλληλα και μια απόφαση πως ο νόμος δεν έχει την οποιαδήποτε αξία στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να επικρατεί η ανομία και τα εγκληματικά κυκλώματα στην πολιτική ζωή".

«Η επιλογή της Νομικής Υπηρεσίας να μην αρχίσει ποινική δίωξη σε  αυτή την υπόθεση κατά των τεσσάρων προσώπων είναι κάτι που εν καιρώ θα αποδειχθεί αν είναι ορθή ή λανθασμένη εφόσον θα καταχωρηθεί από τον ιδιώτη κατήγορο», ανέφερε χθες ο δικηγόρος Αχιλλέας Αιμιλιανίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Όπως σημείωσε ο κ. Αιμιλιανίδης, «ο Γενικός Εισαγγελέας πήρε απόφαση να μην ασκήσει ποινικές διώξεις κατά των τεσσάρων αυτών προσώπων που πρέπει να πω ότι δεν έχει επεξηγηθεί πλήρως ποιο ήταν το σκεπτικό, εννοώ δημόσια, διότι ιδιωτικά προφανώς υπάρχει αιτιολογία για αυτή την απόφαση».