Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηρτ

Στο μικροσκόπιο των ειδικών του αρχηγείου αστυνομίας ευρίσκεται η κάρτα sim που φαίνεται να χρησιμοποιούσε ο Αζέρος ο οποίος ευρίσκεται στις κεντρικές φυλακές για υπόθεση τρομοκρατίας.

Οι ειδικοί της Αστυνομίας προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τα δεδομένα που βρίσκονται στην sim και να δουν με ποιους μιλούσε το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Το γεγονός ότι βρισκόταν στις κεντρικές  για υπόθεση τρομοκρατίας κάνει τον προβληματισμό εντονότερο για τα πρόσωπα που συνομιλούσε ο 40χρονος.

Η επιχείρηση που στήθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης φαίνεται να είχε ως στόχο τον Αζέρο ο οποίος  συνελήφθη στις 17 Σεπτεμβρίου του 2021 στη Λευκωσία, αφού υπήρχαν πληροφορίες για σχέδια δολοφονίας ισραηλινών επιχειρηματιών που βρίσκονταν στην Κύπρο.

Κατά τις έρευνες στο κελί του 40χρονου Αζέρου, εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο ενώ η κάρτα sim βρεθηκε ώρες αργότερα, αφού ήταν καλά κρυμμένη.

Να σημειωθεί ότι χθες και σήμερα θα συνεχιζόταν η δίκη του 40χρονου και ακόμη τριών συλληφθέντων ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Ωστόσο λόγο των αλλαγών στην σύνθεση των δικαστών η υπόθεση θα επαναρχίσει την ερχόμενη Τετάρτη.