Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ
*Φωτογραφία αρχείου

Υγρός τάφος για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες μετατρέπεται η Μεσόγειος Θάλασσα. Φέτος ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, φτάνουν τις 2 χιλιάδες κατά τους πρώτους 6 μήνες.

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2017, ανήλθε ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έχουν χάσει τη ζωή τους, διασχίζοντας τη Μεσόγειο θάλασσα.

Αυτό σημειώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, αφού συνολικά 1.874 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Πέρυσι το ίδιο διάστημα ήταν 1108. Ενώ το 2017, τουλάχιστον 2.278 μετανάστες πνίγηκαν στις τρεις θαλάσσιες διαδρομές της Μεσογείου, έναντι 2.946 το 2016. 

Σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, από το 2014 έως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 27.633 άνθρωποι στις θαλάσσιες προσφυγικές διαδρομές της Μεσογείου, με τους πραγματικούς αριθμούς να υπολογίζεται ότι είναι πολύ υψηλότεροι

Η χειρότερη τραγωδία το 2023 είναι η βύθιση του σκάφους στα ανοιχτά της Πύλου το Μάιο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αν και ο ακριβής αριθμός δεν είναι γνωστός.