Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η 6η Ιουλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως η Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού. Η ανεπίσημη αυτή γιορτή ξεκίνησε από την Μεγάλη Βρετανία τον 19ο αιώνα, και έχει καταφέρει να διεθνοποιηθεί μετά το 2000, χάρις το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν και δεν έχει καταφέρει να φτάσει την εμπορική απήχηση της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, είναι πλέον γνωστή διεθνώς.  

Η σημερινή ημέρα έχει ως στόχο να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους. Η βασική ιδέα πίσω από αυτό, είναι ότι οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει τις απλές απολαύσεις τις ζωής, όπως το φιλί. Το φιλί είναι ένας τρόπος να εκφράσει κανείς την αγάπη και την οικειότητα του προς κάποιο άλλο.  

Πολλοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν διαφορετικά έθιμα και τελετουργίες με βάση το φιλί, αλλά λίγες από αυτές έχουν ερωτικές συνδηλώσεις. Υπάρχει ακόμη και μία επιστήμη που μελετά το φιλί. 

Η σημερινή γιορτή περιλαμβάνει εκδηλώσεις κυρίως για την κατάρριψη διαφόρων ρεκόρ που σχετίζονται με το φιλί. Παρόλα αυτά, το παγκόσμιο ρεκόρ μεγαλύτερης διάρκειας φιλιού καταρρίφθηκε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και όχι την Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού. Το ρεκόρ καταρρίφθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2013 από τον Εκατσάι και τη Λαξάνα Τιραναράτ από την Ταϊλάνδη με ένα φιλί διάρκειας 58 ωρών, 35 λεπτών και 58 δευτερολέπτων.  

Κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά, με αφορμή τη σημερινή ημέρα:  

- 2 εβδομάδες είναι ο χρόνος που περνάει ένας άνθρωπος στη ζωή του φιλώντας 

- 34 μύες του προσώπου χρησιμοποιούνται για ένα φιλί 

- 100 φορές πιο ευαίσθητα είναι τα χείλη συγκριτικά με τις άκρες των δακτύλων μας 

- 50% των ανθρώπων έχουν δώσει το πρώτο τους φιλί, πριν την εφηβεία